Abazović: Na ulici smo jer branimo Ustav i zakone

0

Crna Gora zaslužuje da bude uspješna evropska država, ali to ne može postići u uslovima zarobljenih institucija i državnog aparata koji je pod kontrolom vladajućeg režima, kazao je lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz GP URA, Abazović se danas sastao sa ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp, sa kojom je razgovarao o aktulenoj političkoj situaciji, kao i aktuelnim protestima.

Abazović je upoznao Kemp sa političkim principima za koje se URA zalaže, i istakao da demokratizaciju Crne Gore žele svi građani osim nekolicine privilegovanih pojedinaca.

“Zaslužujemo da budemo uspješna evropska država, ali to ne možemo postići u uslovima zarobljenih institucija i državnog aparata koji je pod kontrolom vladajućeg režima. Zato smo uz građane na protestima“, kazao je Abazović.

On je rekao da URA snažno podržava zahtjeve koji mogu voditi ka razrješenju krize.

„I očekujemo da postignemo dogovor oko osnovnih principa”, dodao je Abazović.

Na sastanku su, kako je saopšteno, razmijenjena mišljenja i o potencijalnim scenarijima koji se mogu očekivati narednih nedjelja, ali i o aferama i izbornom zakonodavstvu.

“Ne možemo ići na izbore koje organizuje ovakva vlast. Valjda je to svim dobronamjernim građanima jasno. Treba nam korijenita reforma i kontrola izbornog procesa“, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječćima, afera “Koverta” je samo potvrdila ono što su iz GP URA godinama unazad pričali.

„Moramo stati u odbranu Ustava i zakona, zbog toga smo svake subote sa građanima na ulici. Ovo je naša zemlja i neće je dalje otuđivati grupica oligaraha koja je korupcijom stekla enormno bogatstvo i vlast”, istakao je lider URA.

Abazović i Kemp osvrnuli su se i na dešavanja na utakmici Crna Gora – Engleska, i zajedno konstatovali da rasizmu nema mjesta nigdje, pa ni na sportskim događajima, kao i da su navijači obje reprezentacije na ulicima Podgorice demonstrirali prijateljstvo i sportsku atmosferu.

Abazović zahvalio je Kemp na naporima i podršci koju Velika Britanija pruža Crnoj Gori na ostvarivanju reformi i unapređenju ukupnog društvenog ambijenta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.