Abazović: Kriminalci će rukovoditi policijom

0

Kandidatura Zorana Lazovića za pomoćnika direktora Uprave policije (UP) predstavlja sumrak sistema, a njegovo eventualno imenovanjem na tu funkciju izazvalo bi kriminalizaciju vrha policije, rekao je “Vijestima” predsjednik URA Dritan Abazović.

Abazović je reagovao povodom najave budućih kadrovskih rješenja u Upravi policije, čija imena su se pojavila nakon što je prije dva dana zatvoren konkurs.

Kazao je da se posljednjih dana u medijima spekulisalo da bi za mjesta pomoćnika Veselina Veljovića mogli konkurisati ljudi poput bivših tajnih agenata Lazovića i Duška Golubovića, a da je sada i zvanično potvrđeno da je Lazović to učinio.

“Eventualnim izborom Lazovića, vrh crnogorske policije zaokružio bi kriminalnu sliku ove institucije i poslao jako zabrinjavajuću poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti. Lazović je toliko puta dovođen u vezu sa kriminalnim klanovima u zemlji, da bi samo nekome ko se zove Milo Đukanović ili Veselin Veljović moglo pasti na pamet da mu kažu da se kandiduje za jedno od čelnih mjesta u Upravi policije”, rekao je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.