Abazović: DPS i ovo stanje ljudske nesreće tradicionalno zloupotrebljava u političke svrhe

0

Prioritet svih građana Crne Gore je zdravlje i treba da uradimo sve što je do nas kako bi zaštitili druge od sebe, saopštio je lider URA Dritan Abazović gostujući na A1 televiziji.

Komentarišući nedavna hapšenja građana zbog pisanja na društvenim mrežama, on je kazao da je selektivna pravda gora od nepravde.

„Ako pravila postoje, onda treba da važe jednako za sve. Ako mogu članovi DPS-a da se okupljaju u kafanama i ako direktor Uprave policije (UP) može da džogira, to je onda selektivna pravda i navedena hapšenja su samo demonstracija političkog spektakla vladajuće partije“, kazao je Abazović.

On je poručio i da tužilaštvo i policija treba da reaguju na brojne anomalije u društvu, a ne na hapšenja zbog objava na društvenim mrežama.

„Jedan segment je odgovornost institucija, koji se morao desiti, a drugi segment se bazira na treniranju strogoće i svakodnevnom gaženju Ustava od strane režima. I ova pandemija je probudila njihovu totalitarnu svijest, koju je nikada smijenjena vlast iskoristila za liječenje svojih frustracija“, kazao je Abazović.

On je istakao i da vlast DPS-a ovo stanje ljudske nesreće tradicionalno zloupotrebljava u političke svrhe i to najčešće kod najugroženijih grupa građana.

„Moja pretpostavka je da se vanredno stanje ne uvodi zbog raspodjele snaga u vladajućoj partiji. Ako bi se uvelo onda bi glavnu riječ vodio predsjednik, a manje ingerencija bi imao premijer. Mi imamo disperziju odgovornosti, „politiku raspameti“. Ukoliko se desi da „kola pođu nizbrdo“ Vlada bi odgovornost da svede na Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT). Vlast je suspendovala sve druge institucije u ovom momentu i NKT praktično upravlja zemljom“, kazao je Abazović.

On je je naglasio da je pravo na život osnovno ljudsko pravo ali da ono ima smisao samo u primjeni sa drugim osnovnim pravima.

Objavljivanje imena ljudi koji su bolesni je skandal prve vrste i to je neprihvatljivo za razvijen demokratski svijet, kazao je Abazović komentarišući taj slučaj.

„Pitanje za Vladu Crne Gore u ovom trenutku je zašto ne objave imena svih bezbjedonosno interesantnih lica. I jedno i drugo objavljivanje se tiče bezbjednosti ljudi. Jasno je da se to ne može uraditi jer je protivzakonito a Vlada je u ovoj situaciji objavila spisak imena bolesnih od koronavirusa. Što se tiče epiloga mislim da su sada našli žrtveno jagnje u vidu jednog službenika Doma zdravlja i svi drugi iz izvršne vlasti su ostali čisti pred zakonom. Zaista smiješna priča“, izjavio je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.