Zogović: Ne smijemo dozvoliti bilo kome da svoje privatne tajno preuzete obaveze namiruje na štetu teritorijalnog integriteta Crne Gore!

5

Gradjani Crne Gore ne smiju dozvoliti bilo kome da svoje privatne tajno preuzete obaveze namiruje na štetu njenog teritorijalnog integriteta, izjavio je poslanik DF-a Milun Zogović povodom današnje tvrdnje premijera tzv. Kosova da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio spremnost za korekciju „granice“ između Crne Gore i lažne države.

Podsjetimo, Kurti je poručio da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio spremnost za korekciju „granice“.

– Za nas je važno da je predsjednik Đukanović izrazio spremnost za ispravku. Spremni smo, ali i čekamo da Vlada Crne Gore formira tim – rekao je Kurti.

Kako je saopštio Zogović za BORBU, nakon Kurtijeve izjave postaje i više nego očigledno da zaista postoje određeni dogovori između vlastodržaca iz Prištine i Mila Đukanovića i da su ukazivanja DF-a na postojanje takvih nagodbi bila utemeljena.

-Prištini očigledno nije dovoljno što je Đukanovićeva administracija uprkos protivljenju više od 80 odsto gradjana Crne Gore donijela najsramniju odluku i priznala nezavisnost privremeno okupirane južne srpske pokrajine nego su otišli i korak dalje ambiciozno najavljujuću da žele da zagrabe i djelove teritorije Crne Gore smatrajući da se Đukanovićeva administracija ne može obrukati više nego što je – naveo je Zogović.

On je ocijenio da zabrinjava što Priština takva očekivanja gaji i prema vladi Dritana Abazovića i da će vrijeme pokazati koliko su ona realna.

– Ako se već otvara pitanje granice Srbije i Crne Gore valja podsjetiti da je granica nekada bila na Švanjskom mostu koji premošćuje rijeku Bijeli Drim na jugu Srbije kod grada Đakovice pa mi se ne čini da bi se Prištini dopala priča o reviziji granica. U konačnom da je Crna Gora na svojoj istoriskoj vertikali o uređivanju granica sa Srbijom razgovarali bi isključivo sa zvaničnim Beogradom, ovako kada ona to nije gotovo po pravilu uvijek ispadne da je parametar za predviđanje budućih dešavanja ono što nije interes Crne Gore i njenih građana – rekao je Zogović.

 

 

 

5 Comments
 1. Q komentariše

  Nemojte tražiti poslje od Vučića da vrača ono što je Milo dao Vučićevom prestavniku iz Prištine!

 2. Plotari komentariše

  Narod se ne pita nista nego vi politicari usli ste sa carli capljinom postavili mutavu plovku prvog na spisak ,a znali ste da su vazda bili za dps ,i sad narod da brani mafijasima da vrse korekcije granica i da placa banane sto su pale .ma neka samo je narod kriv sto vi pravite dilove.vas s e treba procerat za kolumbiju i albaniju.

 3. sergio komentariše

  Zogoviću, druže moj, vi iz DF ste se umirili kao da se brijete. Vaše neučestvovanje u političkom životu je sramotno. Ne znam za kada čekate da se oglasite po svim pitanjima. Rukovodstvo partije se može braniti da je davalo nekakva saopštenja ali narod vidi da je sve to nekako mlitavo, mrtvo i nedostojno trenutka i krize u kojoj se nalazimo. Da nije gospodina Medojevića vaši javni istupi ne bi zavredili da pređete cenzus. Toliko se toga desilo da je to nevjerovatno. Toliko radikalnih i kardinalnih (po život određenih grupacija ljudi) dešavanja u pojedinim državama se ne desi za 100 godina. A vi mirujete.?! Pokušavate da na kvazi intelektualan način objasnite vašu intelektualnu i moralnu superiornost u odnosu na ljude koji predvode ta zbivanja. Situacija je upravo obrnuta. Nadigrani ste od mlađanog Dritana kao zadnji amateri. Da ne pominjem kako prolazite naspram glavnog master blastera kojem u političko manipulativnom smislu nijeste ni do članaka. Vas vrijeme ničemu ne uči. Toliko godina opozicionog djelovanja je iza vas a vi i dalje kao da sjedite u magarećoj klupi. Ili je to ,možda, namjerno urađeno da se uništi cijeli DF. Skromnog sam mišljenja da DF ne zaslužuje da odumre a sve su prilike, sa ovom rukovodstvom, da je taj proces u toku.
  DF-u trebaju mladi pametni i elokventni ljudi koji znaju što ovoj državi treba, koji imaju ideje, koji znaju kako da se politički nametnu biračkom tijelu i koji znaju da te ideje sprovedu u djelo. Ovi stari neka su zdravo. Njih ni za savjetnike ne treba primiti. Zvati ih na svečanosti povodom dana partije ispoštovati ih do maksimuma i toliko .

 4. NIKO99 komentariše

  Čisto sumnjam da je Milo Đukanović izrazio bilo kakvu spremnost na korekciju granice ali, imam utisak da su ambicije Albanaca daleko veće nego što mnogi u Crnoj Gori sada vide. Sanjaju oni mnogo veće korekcije i gledaju da oduzmu veliki dio Crne Gore. Zamajeram Milu Đukanoviću što je izazivajući podjele u našem narodu na taj način oslabio nas pa je sada dozvolio da Crnom Gorom vlada Šiptar. Ovaj potez je veoma ugrozio naš teritorijalni integritet. Sukobi i podjele nikada ne donose blagostanje već samo ogromne probleme. Da Predsjenik Republike odmah prestane sa bezglavim ponašanjem i da se upristoji i počna da vrši svoju dužnost pomiritelja i ujedinitelja građana.

 5. NIKO99 komentariše

  Dakle da se vratimo šiptarskom planu. U stvari to je plan SAD-a i Britanije. Nakon odcijepljenja teritorija Crne Gore i pripajanja Velikoj Albaniji potrebno je spojiti teritorije Balkana pod Islamskom kontrolom u jednu cjelinu. Ključ ove operacije je u Srebrenici i Goraždu. Nije slučajno sada počela najnovija muslimanska ofanziva oko memorijalnog kompleksa Poptočari. To je najistočniji dio Bosne pod kontrolom Islamista. Na tom mjestu treba povezati Veliku Albaniju i Islamsku Bosnu a preko Raške. Ove igre sa grobovima Islamistima nisu strane. Takvu situaciju imamo i u Jerusalimu gdje su Islamisti u potpunosto blokirali jedna vrata grobovima i tako obezbjeđuju dominaciju nad Gradom. Da Srbija i Crna Gora pojačaju svoje vojne i bezbjedonosne potencijale u reonima između Albanije i Bosne. Da se izgrade vojne baze a kako nebi sutra došlo da iznenadnog pojavljivanja islamskih terorista naoružanih NATO oružjem iz Ukraine. Ako dođe do spajanja Velike Albanije i Islamske Bosne to će značiti da je prekinuta veza između Crne Gore i Srbije. Već sada se mora razmišljati o toj strateškoj povezanosti i o očuvanju suvereniteta nad Raškom. Dalje moram da primjetim da je na meti saobraćajna infrastruktura Crne Gore. U slučaju oduzimanja teritorija Crne Gore i pripajanja Velikoj Albaniji, autoput koji nas je toliko koštao, luka Bar i mnogi drugi strateški resursi Crne Gore bili bi izgubljeni. Pripali bi Velikoj Albaniji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.