Zirojević u SLOBODNOJ ZONI: SD neće glasati za sudije Ustavnog suda zbog neustavnog Zakona o predsjedniku iako je SD ranije glasao za neustavne akte

2

Porptarol SD-a Nikola Zirojević kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na TV Prva da SD neće glasati ni za jednog sudiju Ustavnog suda.

„Nije to pitanje njihovog kompetencija jer se do tog nivoa nije ni došlo. Ukoliko većina želi da izglasa nešto sa glasovima opozicije, onda se opozicija zove na dogovor. Neko se ponaša kao da 40 poslanika opozicije ne postoji i da je 41 dovoljan za izglasavanje sudija Ustavnog suda“, kazao je Zirojević i dodao da SD nikada u ovom procesu nije opstruirao.

Bez obzira hoće li se povući Zakon o predsjedniku ili ne, SD neće glasati za sudije. Na pitanje voditelja je li SD ikada glasao neustavne stvari Zirojević tvrdi da SD to nikada nije radio. Međutim, voditelj je nabrojao neustavne akte koje je SD (nekada zajednički SDP) glasao a za koje je Ustavni sud rekao da su neustavni, na šta je Zirojević kazao da je došlo do grešaka u prethodnom periodu.

„Zbog toga i postoji Ustavni sud jer poslanik ne mora biti pravnik i da stalno zna je li nešto Ustavno ili neustavno. Ako padne pred Ustavnim sudom, onda je nevažeće“, kazao je on.

Zbog Zakona o predsjedniku, ipak neće da glasaju za Ustavni sud, kaže Zirojević zbog Dritana Abazovića koji se igra vlasti.

Na pitanje voditelja zašto SD neće podržati kandidata za sudiju Ustavnog suda Snežanu Armenko, koju su hvalili 2020 godine kao kandidata za zamjenika Ombudsmana, Zirojević ponavlja da nisu ulazili u kompetencije kandidata.

„Jasno je da se podrivaju ustavne nadležnosti predsjednika države. To je naš politički stav. Zakonom koji se donosi glasovima 41 poslanika se podriva Ustav kome treba mnogo više glasova. Đukanović nije prekršio Ustav kada nije dao mandat Miodragu Lekiću iako nije obavio razgovore sa svim parlamentarnim partijama. Mi nemamo Ustavni sud koji to može da nam kaže. To je naš politički stav“, kazao je Zirojević i dodao da i oni imaju svoj integritet.

DPS je do 30. avgusta bio samo jedan od njihovih koalicionih partnera, i nastupali su sa njima u koaliciji.

„O tome kako ćemo nastupati u budućnosti, odlučićemo na partijskim organima. Ja kao portparol ću se uvijek zalagati za samostalan nastup jer tako mnogo bolje reprezentujemo svoju politiku. Mislim da je to fer način izlaska na izbore jer tad niko ne može da kaže da je nama nešto poklonjeno. Vjerujem da bi ostvarili bolje rezultate na taj način“, kazao je Zirojević.

Što se Bara tiče, SD je iznio svoje zahtjeve ali ne želi da iznosi više informacija.

Neće dozvoilit, tvrdi Zirojević da ih neko ponižava.

Zirojević tvrdi da je činjenica da su u Crnoj Gori sva epohalna hapšenja Vlade Crne Gore ostala samo hapšenja i da su svi pušteni na slobodu.

„Najbolje porodica Krstović svjedoči o Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Nestaju i cigarete i droga. Od 1.600 kilograma kokaina smo došli do 1.400. Neko je pošmrko izgleda“, sarkastičan je Zirojević.

Dok je SD vladao, bolje se živjelo, iako su veće plate, tvrdi Zirojević. Dodao je da činjenica što nemamo energetsku krizu Crne Gore nije zasluga Vlade, već njihovih molitvi Svevišnjem da padne kiša.

„Što se tiče rezultata rada Vlade Dritana Abazovića, nema čime da se pohvali. Najveći pokazatelj njegovog rada je to što je pao“, kazao je on.

2 Comments
 1. Srdjan Lonchar komentariše

  {Potparol SD-a Nikola Zirojević kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na TV Prva da SD neće glasati ni za jednog sudiju Ustavnog suda.

  „Nije to pitanje njihovog kompetencija jer se do tog nivoa nije ni došlo. Ukoliko većina želi da izglasa nešto sa glasovima opozicije, onda se opozicija zove na dogovor. Neko se ponaša kao da 40 poslanika opozicije ne postoji i da je 41 dovoljan za izglasavanje sudija Ustavnog suda“, kazao je Zirojević i dodao da SD nikada u ovom procesu nije opstruirao.}
  =================================

  Nazalost, chovek je tu 100% u pravu.

  Ona 4 kandidata za sudije Ustavnog Suda su formulisani-kompajlirani, koliko sam razumeo uglavnom od strane URA uz blagu asistenciju Demokrata…. tako nekako… natezali su se i ranije mesecima….

  Na pocetku su imali 18 kandidata gde su bili i kandidati koje je Opozicija predstavila. Vladajuca koalicija nije glasala ni za jednog.

  Potom je vladajuca koalicija svela listu na 4 vrlo solidna kandidata, kojima niko ne nalazi manu.

  Ali opozicija kaze – vashi kandidati nisu loshi, ali su 100% VASHI. Morali ste i nas da konsultujete. Potpuno su u pravu. Najvishi Sud MORA DA BUDE OGLEDALO POPULACIJE. Kako mozete da ih naterate da glasaju za one vashe kandidate?

  Pitanje novinara Borbe („pa i ranije ste glasali za neustavne rabote, zashto ne mozete da nam napravite uslugu i opet glasate za NASHU NEUSTAVNU RABOTU“), nije u redu, jer sebe predstavljash takodje kao muckarosha, da si spreman da vrshish jasnu NEPRAVDU, NEUSTAVNI AKT.

  Jedno je kad se neustavnim aktom branish protiv silom nametnutog neustavnog akta. Ovde vladajuca koalicija je INICIJATOR VAZNOG NEUSTAVNOG AKTA. Te sudije ce biti tammo do penzije. Ne mozesh im nishta.
  .
  .
  .
  DPS nije samo Milo Lopov. Ima ih recimo min 20% naroda, chak i danas. Zvanichno u Skupstini imaju 49% glasova.

  Ima tu 1 mali detalj da ona 3 postojece sudije US su Milove Sudije.

  Ipak treba da znate da kad vide da je DPS propao makar 2 od te 3 ce postati objektivne sudije, JER IM NECE PRETITI ANB, SAJ, MILOVA POLICIJA, NECE BITI VISHE MILA DA IM POKLANJA STANOVE ITD.

  Suma Sumarus, ja bih seo sa opozicijom (to su opet mladi ljudi, koji kad Milo odleti u zatvor, ce se uklapati u novi PRAVNI-EVROPSKI SISTEM CG) i OTPOCHEO OD POCHETKA KONSULTACIJE, SHTO ONI SA PRAVOM TRAZE. Nista se time ne gubi JER SU ONI OVOG PUTA U PRAVU i zasto treba da se i ti bavish muckom, protiv chega se svo vreme borish?

 2. qyu komentariše

  SD su neonacisti koji su svoju snagu crpili iz upravljanja i zaposljavanja na aerodromima Cg.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.