Zelenski: Ostajem u Kijevu, ne skrivam se i nikoga se ne bojim

0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na društvenim mrežama svoje novo obraćanje. Kako se vidi na snimcima, Zelenski je u svom predsjedničkom uredu u Kijevu. To je rekao i u obraćanju te dodao da „neće otići, da se ne skriva i da će ostati ovdje koliko je potrebno da se dobije ovaj rat“.

Kaže da su Rusi podcijenili odlučnost ukrajinskog naroda i obećavaju da neće odustati od pregovora uprkos malom vidljivom napretku u posljednjem krugu pregovora održanog danas. Zelenski obećava da će „sve što su Rusi uništili u Ukrajini obnoviti i učiniti boljim od bilo kojeg grada u Rusiji“.

„Ostajem u Kijevu, u rezidenciji ureda predsjednika. Ne skrivam se. I nikoga se ne bojim. Ostajem koliko je potrebno da se dobije ovaj rat“, govori Zelenski. „Danas smo imali već treći krug pregovora u Bjelorusiji. Željeli bismo reći „treći i posljednji“, ali smo realisti. Tako da ćemo razgovarati i dalje i insistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima – ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu“, dodao je.

Osvrnuo se na Rusiju.

„Vi se ne povlačite. Mi se ne povlačimo. A oni koji su rekli da smo „jedan narod“ (prim.aut. misli na Rusiju) sigurno nisu očekivali tako snažnu reakciju. Na jugu naše zemlje razvio se tako snažan nacionalistički pokret, tako snažno ispoljavanje ukrajinstva na ulicama i trgovima kakvo nikada prije nismo vidjeli“, govori.

„I to im je kao noćna mora. Zaboravili su da se ne bojim policijskih kombija, tenkova, strojnica kada je najvažnije na našoj strani, a to je istina. Mržnja koju je neprijatelj donio sa sobom u naše gradove neće tu ostati. Neće joj biti ni traga. Mržnja nismo mi. Dakle, od neprijatelja neće ostati ništa.“

Ukrajinski predsjednik obećava da će sve što su Rusi uništili obnoviti.

„Sve ćemo obnoviti. Gradove koje je okupator razorio obnovićemo i napraviti boljima nego bilo koji ruski grad. Danas su u Makarovu, u Kijevskoj oblasti, digli u vazduh fabriku hljeba. Zašto? Staru fabriku hljeba. Razmislite malo o tome, napad na fabriku hljeba. Tko morate biti da biste tako nešto učinili. I uništili su još jednu crkvu u Žitomirskoj oblasti, ckrvu Blažene Djevice sagrađenu 1862. To nisu ljudi“, zaključio je Zelenski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.