Zelenski će danas održati hitan sastanak sa najvišim zvaničnicima: Govoriće o reakciji na ruske planove da pripoji četiri regiona na istoku Ukrajine

0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas će održati hitan sastanak s najvišim zvaničnicima na kom će se donijeti „bitne odluke“, kao reakcija na planove Rusije da pripoji četiri ukrajinska regiona, rekao je juče ukrajinski funkcioner.

Kremlj je najavio da će predsjednik Vladimir Putin danas potpisati dokumente kojima će proglasiti pripajanje regija u kojima je Rusija organizovala referendume, a koje Ukrajina i Zapad nazivaju prevarom insceniranom na ukrajinskoj teritoriji pod ruskom okupacijom.

Iz kancelarije ukrajinskog predsjednika saopšteno je da će se danas sastati nacionalni savjet za bezbjednost i odbranu. Advokat vijeća Oleksij Danilov rekao je na ukrajinskoj televiziji 1+1 da će na sastanku biti donesene, kako vjeruje, “bitne odluke za zemlju”, ali nije iznosio pojedinosti.

Zelenski je u više navrata ponovio da su takozvani referendumi ilegalni i upozorio je da će ukrajinski odgovor biti snažan.

U Savjetu za nacionalnu bezbjednost i obranu su, uz ostale, komandant oružanih snaga, ministri odbrane i spoljnih poslova, premijer i čelnik ukrajinske službe bezbjednosti. Zadatak mu je da sarađuje s predsjednikom u razvoju i koordinaciji nacionalne bezbjednosne politike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.