Zbog lansiranja raketa: SAD uvele nove sankcije Sjevernoj Koreji!

0

SAD su danas uvele Sjevernoj Koreji nove sankcije nakon najnovijeg lansiranja raketa ove nedelje.

Sankcije su usmjerene na mrežu za nabavku goriva za koju Vašington navodi da podržava oružane programe Pjongjanga i njegovu vojsku, prenio je Rojters.

Kako je navelo u saopštenju američko Ministarstvo finansija, sankcije su usmerene na dvije kompanije registrovane u Singapuru i kompaniju registrovanu na Maršalskim Ostrvima.

Lansiranje balističkih raketa dugog dometa Sjeverne Koreje, uključujući i iznad teritorije Japana, pokazuju kontinuirano nepoštovanje rezolucija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, istakao je u saopštenju Brajan Nelson, zamjenik ministra za terorizam i finansijsku obaveštajnu službu.

Sjeverna Koreja je ispalila u četvrtak dvije balističke rakete koje su letjele iznad teritorije Japana.

Lansiranje projektila bilo je šesto u 12 dana i prvo otkako je Sjeverna Koreja u utorak ispalila raketu srednjeg dometa (IRBM) iznad Japana, što je izazvalo održavanje zajedničkih vježbi Južne Koreje i SAD koje su ispalile više projektila u more.

Balistička raketa „Hjunmu-2“ je tom prilikom otkazala ubrzo nakon lansiranja i srušila se tokom vježbe, a da bojeva glava nije eksplodirala i da niko nije povređen.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.