Zavetnici i Dveri formirali „Srpski državotvorni blok“

1

Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri saopštili su danas da su formirali „Srpski državotvorni blok“ i tako formalizovali dosadašnju saradnju.

Predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je osnovna vizija bloka nacionalno okupljanje.

Ona je kao neke od budućih osnovnih postulata bloka navela odnos prema suverenitetu Srbije, prema EU, zaštitu srpskog naroda na Kosmetu, protivljenje francusko-njemačkom planu, podršku Srbima u Republici Srpskoj, kao i zaštitu domaćeg preduzetništva i sela.

Đurđević Stamenkovski je pozvala koaliciju „NADA“- Novi DSS i POKS i druge parlamentarne i vanparlamentarne stranke koje sa njima dijele iste vrednosti da im se pridruže.

Najavila je da će od petka početi sa obilaskom gradova i opština, a da tek predstoje razgovori o predizbornom nastupu.

Đurđević Stamenkovski kaže da Dveri i Zavetnici nisu razgovarali o zahtjevu proevropske opozicije da se zakaže sjednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji i formiranju Anketnog odbora, jer taj dio opozicije, kako je rekla, nije želio da razgovara o francusko-njemačkom predlogu.

Predsjednik Dveri Boško Obradović poručio je da njihovo okupljanje ne znači samo stvaranje najveće snage na desnom političkom spektru, već i kako je rekao, „novu eru u srpskoj politici“.

1 Comment
  1. Neko zvoni komentariše

    Ovi su dobri za farbanje zidova jajima, lupanje prozora, galamu na ulici i navijanje iz skupštinskih fotelja. A pritom ništa ne razumiju što se oko Srbije događa, oni bi sve lahko i jednostavno i hrabro sa tuđom dijecom naprijed, a narodu poslije kako bude……

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.