Vukšič nakon saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu: Imam punu podršku Brisela, zadovoljan sam radom odbora

2

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je nakon njegovog današnjeg kontrolnog saslušanja na Odboru za bezbjednost i odbranu da će shodno zakonu o parlamentarnom nadzoru, izvještaj i stavove sa sjednice, dati predsjednik Odbora, odnosno lice koje se ovlasti. On je rekao da je zadovoljan radom Odbora i da će se ubuduće praktikovati da direktor ANB na njemu iznosi sve relevantne podatke.

“Izražavam zadovoljstvo radom odbora, mogu samo da se zahvalim i da poručim da imamo punu podršku Brisela i sa relevantnih adresa”, rekao je Vukšić.

Kako je saopštio poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, Vukšić je odgovorio na sva pitanja i pružio informacije koje su potrebne za rad članovima Odbora.

Bogdanović je novinarima kazao da su gotovi svi članovi Odbora saglasni sa činjenicom da je Vukšić veoma korektno izlagao i da je pružio informacije za rad članova Odbora.

On je istakao da je zaprepašćen određenim informacijama i dokazima u koje je imao uvid i koje je čuo od Vukšića i njegove saradnice.

„Možda zato što sam mlad parlamentarac ili oštećeno lice ili zato što nikad nijesam imao uvid u ovakvu vrstu informacija“, dodao je Bogdanović.

On je istakao da je oduševljen brzinom kojom su Vukšić i ANB rasvijetlili određene događaje, kao i hrabrošću svjedoka i pojedinih agenata ANB da progovore o činjenicama i okolnostima koje su bile predmet današnjeg saslušanja.

Prema riječima Bogdanovića, današnje saslušanje govori u kakvom se sistemu živjelo, politički djelovalo i kakva se „politička hobotnica pobijedila na parlamentarnim izborima“.

„Kada je u pitanju rad ANB i Vukšića, ukoliko nastave ovim putem, imaće punu podršku Demokrata“, poručio je Bogdanović.

Podsjetimo, inicijativu za kontrolno saslušane podnio je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević nakon informacija da je dio dokumentacije u ANB-u o nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen.

2 Comments
 1. Ivi komentariše

  Nijesu svi saglasni, i ovaj čovjek ne može da iznosi neistine. Nije htio da odgovori o vezama sa kavačani a. I to je objavio Nebojša Medojević. I da neće glasati za njega. PZP.

  1
  2
  1. Ksilofon komentariše

   A kad je Medojevic objavio onda to puno znači 🙂

   Mnogo bitno što neće glasati, mišljenje skupštine je ionako konsultativno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.