Vuksanović Stanković u ulozi profesorice istorije: Đurović ne poznaje crnogorsku prošlost, Temeljni ugovor se potpisuje sa eparhijama a ne sa SPC!

3

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković reagovala je na jučerašnji intervju predsjednice Skupštine Danijele Đurović za RTCG, navodeći da je neophodno da sa te pozicije malo više poznaje istoriju svoje države.

Đurović je, podsjetimo, za TVCG kazala da je upitno potpisivanje Temeljnog ugovora sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, dok potpisivanje sa Srpskom pravoslavnom crkvom očekuje i ne dovodi u pitanje.

– Sa SPC neće biti potpisan Temeljni ugovor, već ugovor sa njenim eparhijama u skladu sa Ustavom. CPC je svoja na svome i njena prava se NE dovode u pitanje- zaključila je Vuksanović Stanković na na Tviteru.

3 Comments
 1. Dekson komentariše

  Znači ne sa Patrijašijom nego Eparhijama koje su tjelo te Patrijaršije. Sa Eparhijama koje pripadaju Patrijašiji? Ove komite su skroz pukli. Hahahahaha.

 2. Vuk1 komentariše

  NVO je svoja na svome?
  Pa ima li od vas vecih imbecila na planeti zemlji????
  Pa niko se više od Mila nije popišao po NVO CPC onog trenutka kad je krstio unuka u Istanbulu.

 3. pesak komentariše

  Ovo je inače profesorica prava, koja predaje generacijama pravnika, pa izjavi da neće biti potpisan Ugovor sa nekim pravnim subjektom (SPC) nego sa njegovim djelovima (eparhijama) i sve joj je to u skladu sa Ustavom?! Vrati diplomu ne brukaj se

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.