Vuksanović Stanković: Novac od puta za Mrkojeviće usmjeren za gradnju autoputa

0

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković pitala je Ibrahimovića kada će biti raspisan tender za izgradnju i sanaciju puta R29 na dionici Sv. Ivan – Kamenički most u Opštini Bar.

“Počela je još jedna turistička sezona a naši građani nemaju put koji povezuje Crnu Goru sa Albanijom a prolazi kroz Mrkojeviće. Nažalost i dalje će turisti i mještani imati probleme zbog lošeg puta. On ima veoma važan međunarodni karakter jer je i glavna saobraćajnica koja vodi porema graničnom prelazu Sukobinu i preko kojeg godišnje prođe više stotina hiljada vozila“, obrazložila je Vuksanović-Stanković.

Ona je ukazala na činjenicu da je Opština Bar sa svoje strane uradila sve.

“Uplaćeno je 600.000 evra za eksproriaciju a ja se pitam đe su te pare. Ni valsnicima nije isplaćeno sve što je trebalo. Mi nemamo put, a vlasnici čije je zemljište ekspropriisano nisu dobili novac“, kazala je ona.

Ibrahimović je u odgovoru kazao da su se i poslanici Bošnjačke stranke bavili ovom problematikom.

“Svi građani se interesuju za kvalitet saobraćajnica Crne Gore. Treba naznačiti važnost ove saobraćajnice. Treba se napokon nešto uraditi sa ovom dionicom i imate sagovornika u tom pravcu“, kazao je Ibrahimović.

Kako je dodao, svjestan je šta to znači za građane Mrkojevića i povezivanje Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

“Država mora prepoznati važnost ovog regionalnog puta“, dodao je on.

Ibrahimović je naveo da će kao resorni ministar dati maksimalni doprinos da dobijemo kvalitetne saobraćajnice i da budemo u pravom smislu turistička destinacija.

On je dodao da od strane Opštine Ulcinj još uvijek nisu dobili potvrdu da su riješeni svi imovinsko pravni odnosi.Kako je dodao Uprava za saobraćaj planira da javne pozive za izbor izvođača radova i stručnog nadzora za rekonstrukciju predmeta saobraćajnice objavi tokom četvrtog kvartala ove godine a predviđeno je da rok za izvršetak istih bude 500 kalendarskih dana bude od dana uvođenja izvođača u poslu.

“I ja sam za to da se sve preispita, đe su pare, da li ih je neko uzeo od građana, ali isto sam za to da svako radi svoj posao“, kazao je Ibrahimović.

Novac da se vrati Opštini Bar

Vuksanović-Stanković je u komentaru na odgovor kazala da je Ibrahimović uradio svoj posao tako što je na prethodnoj sjednici Vlade 500.000 evra koje su bile namijenjene za put preusmjerio na izgradnju regionalnog puta Bioče-Mataševo-Kolašin.

“Zašto su pare koje su bile planirane za put kroz Mrkojeviće preusmejerene na drugo mjesto. Odakle vam pravo za to i kakve su to odluke Vlade Crne Gore“, kazala je ona.

Vuksanović-Stanković je poručila da nam u Crnoj Gori trebaju djela a ne riječi. Ona je navela da Opština Ulcinj mora polagati račune Vladi a ne obratno.

“Krenite vi od Bara pa ćete stići do Ulcinja. Mi ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade tražiti da se novac koji ste preusmjerili vrati. Taj novac pripada Baru i kako ste ih uzeli vratite ih na poziciju sa koje ste ih uzeli“, kazala je ona.

Ibrahimović je u odgovoru kazao da su finansijska sredstva predviđena budžetom.

“Ona neće biti kočnica da se počne rekonstrukcija puta Bar – Kamenički most – Krute. Znajući kakav je intezitet na tom putu i da u Mrkojeviće živi veliki broj građana koji svakodnevno saobraćaju tim putem postoji i moja apsolutna podrška da se pitanje rekonstrukcije tog puta što prije riješi“, kazao je Ibrahimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.