Vukadinović: Bečić ruši jedinstvo opozicije, jer hoće da bude lider

0

Politički analitičar Srđan Vukadinović smatra da je odluka Alekse Bečića da ne sjedne za isti sto sa predsjednikom SDP Rankom Krivokapićem očekivana, jer lider Demokrata želi da ostane dosljedan svojim izjavama.

“Pored dosljednosti tu ima i dosta političke praktičnosti. Sadašnja situacija odgovara Demokratama i zbog činjenice da je Bečić dugo izbjegavao saradnju i sa DF-om. Sada svi deklarativno daju podršku DF-u, ali će se svi povući i jednostavno “pobjeći” od njih. Jedno je kada sarađujete sa nekim sa kime se politički ne slažete, a sasvim drugo je kada treba da odete u politički savez sa nekim ko je osuđen. Zbog toga treba očekivati i osipanje glasova DF-a, koji će dominantno ići Demokratama. Odbijajući da se sastane sa Krivokapićem, Bečić pokazuje i da ima kapaciteta da bude lider opozicije, i treba očekivati da Demokrate imaju najveći broj glasova u opoziciji”, kaže Vukadinović.

On, međutim, smatra da je to mač sa dvije oštrice.

“Da bi Bečić postigao cilj mora da nastavi sam, kao što je i do sada radio, ali ovakve njegove odluke ruše jedinstvo opozicije, koja samo jedinstvena može da se suprotstavi Demokratskoj partiji socijalista. Od danas, od odbijanja da se održi sastanak, opozicija je mnogo dalje od jedinstva nego što je to ikada bila. Bečić je u više navrata pokazivao da je dosljedan. Sjetimo se da je on jedini nastavio da bojkotuje rad parlamenta. Oni vidi priliku u tome da zbog svoje dosljednosti bude prva politička snaga u opoziciji”, kaže Vukadinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.