Vujičić: Spasovdanska litija je divna uvertira za današnje okupljanje! Pokazali smo da postoji jedna Srbija

0

Očekujem da poneko možda pogrešno predstavi ove skupove u medijima, ali ovo definitivno nije vrijeme za politizaciju, rekao je novinar „Politike“ Dragan Vujičić.

Komentarišući jučerašnju litiju, Vujičić je rekao da je bilo veličanstveno, kao i da smo od strane patrijarha mogli da čujemo veoma važne i dobre poruke.

– Govorilo se i o Kosmetu, i još nekim temama, ali atmosfera je bila divna. Kiša nam nije smetala, bio je to jedinstven Beograd, gdje se vidjelo da postoji jedna Srbija, a ne dvije ili više, kako neki žele da predstave. Pokazali smo da nema nikakvog razdvajanja i bila je divna uvertira i za današnje okupljanje – rekao je Vujičić.

Kako kaže, očekuje da će biti politizacije u medijima, ali da ništa loše nije poručeno niti je neko imao bilo kakve loše namjere.

Zoran Milosavljević, sa Instituta za političke nauke, rekao je da je suština da se shvati da je ovaj skup prije svega jedno mirno pokazivanje stava prema svemu onome što se desilo i da se pokaže jedinstvo.

– Da ne postoje razne i različite Srbije, već jedna koja je jedinstvena. Ovo definitivno nije vrijeme za politizaciju – rekao je Milosavljević.

Kako kaže, postoje oni koji žele da zloupotrijebe sve ovo i da na taj način sprovode nešto radi svojih interesa.

– Ne želim nikoga da ponizim, ali takvi ljudi ne mogu da vode državu i sistem koji apsolutno nije igra – rekao je Milosavljević.

Kako kaže, vrijeme izazova je tek pred nama.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.