Vučurović: Đukanovićev poziv da Parlament sam sebi skrati mandat je potez očajnika, istrajaćemo u namjeri da ga smijenimo

2

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je Adria televiziji da Skupština Crne Gore ima većinu za smjenu Mila Đukanovića, jer, kako navodi, predsjednik države ne samo da je prekršio Ustav, već nasiljem ruši i parlament i Vladu.

Vučurović podsjeća da je predlog za razrješenje Đukanovića potpisao 41. poslanik i očekuju da će ga Skupština, ukoliko predsjednik države sam ne podnese ostavku, razriješiti.

„Đukanović je funkciju zloupotrebio za vlastiti interes i korist svoje politike, a protiv Crne Gore  i njenih građana, kršeći Ustav i zakone Crne Gore. Tvrdimo da je izvršio državni udar i mi smo naveli sve razloge zbog kojih treba da bude smijenjen, jer, između ostalog, nije pozvao na konsultacije demos i predloženog mandatara Miodraga Lekića, Ujedinjenu CG, Radničku partiju Crne Gore“, ističe Vučurović.

„Sve ovo što radi M. Đukanović radi kako bi pokušao da opstane na vlasti nakon serije grešaka i kršenja Ustava. Naravno, mi mu to nećemo dozvoliti- što se kaže Skupština je majka svih vlasti svuda, pa tako i u Crnoj Gori. Mi imamo 41 potpis, 41 čovjek je većina i mi ćemo istrajati da predsjednik bude smijenjen“, poručio je Vučurović.

Kako je ocijenio, poziv Đukanovića da Parlament sebi skrati mandat „je potez očajnika i to mu nećemo dozvoliti“ .

„Sve ovo zna i sam predsjednik, i bilo bi prirodno i moralno da podnese ostavku“, napominje Vučurović.

„Možda bi bilo poželjno da on podnese ostavku i tako rastereti i ovaj narod i ovu državu svoga 30-godišnjeg prisustva, tačnije 30 godina terora i pljačke upravo u režiji Mila Đukanovića i bilo bi najbolje da se on sam povuče, ali naravno ako bude pružao otpor tu je 41 poslanik da ga smjeni u Skupštini Crne Gore“, kazao je Vučurović.

Kako se navodi u dokumentu Demokratskog fronta , predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini.

(Adria.tv)

2 Comments
 1. ATLAS komentariše

  OBRADUJTE OVAJ NAROD VISE !

 2. Lovac belopoljac komentariše

  Loša roba dolazi u zadnje vrijeme.
  Ni bijelo nije što je bilo.
  Samo je Bijelo Polje isto…..ostalo je sve požućelo
  kao orao na zastavi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.