Vučurović: ASK je ekspozitura DPS-a, pobjegli su jer ne mogu da odbrane Mila Đukanovića i njegov kriminal!

2

Poslanik Nove srpske demokratije Jovan Jole Vučurvoić kazao je na današnjem Plenumu da mu je žao što su predstavnici ASK-a pobjegli iz Plenuma iako su, kako navodi, oni zaduženi da štite Đukanovića, njegov kartel i njihov kriminal.

Prethodno su nakon izglanja šefa poslaničkog kluba PZP-a Branka Radulovića predstavnici ASK-a napustili Plenum.

„Pobjegli su jer ne mogu da ga odbrane. Ova Agencija i njen sadašnji sastav može biti sve osim onoga što piše u Zakonu – da je samostalno i nezavisno tijelo. Žao mi je što ovdje nema gospodina Momčila Radulovića ili Zlatka Vujovića, da raspravimo oči u oči jesu li samostalni i nezavisni. Naravno da nijesu. Agencija za sprječavanje korupcije je ekspozitura Demokratske partije socijalista“, tvrdi Vučurović.

Kazao je i da je novoj većini u amanet ostao ASK još iz vremena DPS-a i poziva da se pronađe način da se ti ljudi maknu iz sistema jer se oni tu nalaze samo da bi štitili interese Mila Đukanovića i organizovanog kriminala.

„Crna Gora se promijenila 30. avgusta. Nije se promijenila onako kako bi DF htio, ali mi svakako ostajemo na fonu promjena i želimo da mijenjamo Crnu Goru na dobro njenih građana. Kao što rekoh, ASK je bila samo batina u rukama Mila Đukanovića poput sudstva, tužilaštva tajne policije i policije. Da ne govorim proizvoljno, bez dokaza, želim da pitam treba li mi da vjerujemo u ono što ovdje piše „u nezavisnost člana savjeta“ gospodina Vujovića koji je profilisan da je pripadnik jedne političke opcije, ideje, DPS-a, ako ona postoji“, podvlači Vučurović.

Kako je moguće da taj čovjek smatra sebe za političkog analitičara a ide na partijske skupove, precizira Vučurović i pita se treba li vjerovti predsjedniku Savjeta koji za protest pristalica bivšeg režima kaže da je to – bilo lice civilizovane, pristojne, normalne, evropske Crne Gore.

„To sa druge strane implicira da mo mi necivilizovani, neprijstojni nenormalni. Tvrdi i da je to bio odgovor tijesnog većini prosrpskih i proruskih partija. To je stav ASK-a. Mi njima treba da vjerujemo da će oni nezavisno da tumače Zakon o sprječavanju korupcije? On je ovim prekršio Zakon! Savjet i ASK moraju biti nezavisno tijelo. Oni mogu imati nezavisan stav kao građani, a ja ću još jednom citirati Momčila Radulovića u vrijeme litija“, kazao je on.

Radulović je tada kazao da „ukoliko tražite sve one vikend ratnike koji su 1992. i 1995. vršili zločine po Foči i Podrinju, naći ćete ih na litijama u Nikšiću, Podgorici, Žabljaku i Pljevljima. Ukoliko tražite one koji su sa istom misijom bili na Kosovu 1999. naći ćete ih na litijama u Beranama, Kolašinu, Andrijevici, Podgorici i Bijelom Polju.

Od takvog čovjeka se, tvrdi Vučurović, očekuje da on ocjenjuje nepristrasno i slobodno.

2 Comments
  1. Buki komentariše

    E daje samo ASK ,no imnogi drugi … Pola vlade jei sad okoreli dps ..

  2. TUTINAC komentariše

    JOLE SRPSKI SOKOLE PRAVO U CENTAR METE, J…..BI IM M….KU MONTENEGRINSKU I MILOVSKO FASITICKU…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.