Vučić stigao u Moskvu

1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Rusiju, a tokom posete će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Na početku posete Vučić će prvo obići park Zarjadje, a večeras će predati orden supruzi bivšeg ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina.
Park Zarjadje je otvoren u septembru ove godine i nalazi u centru grada u blizini Crvenog trga i Kremlja na prostranstvu od 13 hektara.
Prvi je gradski park izgrađen za poslednjih 50 godina, a povodom 870 godina Moskve otvorili su ga predsednik Rusije Vladimir Putin i gradonačelnik Sergej Sobjanjin.
Podeljen je u četiri pejzažne zone, u njemu se nalazi najbogatija živa botanička kolekcija biljaka, interaktivni medija centar, interaktivni arheološki muzej.
U izgradnji parka su korišćene savremene tehnologije, a prava atrakcija je pešački most 70 metara iznad reke Moskve.
Vučić će uveče predati orden supruzi Vitalija Čurkina, ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama koji je preminuo u februaru ove godine i kojem je bivši predsednik Srbije posthumno dodelio orden. Čurkin je važio za velikog prijatelja Srbije.
Poznat je po tome što je stopirao britansku rezoluciju o Srebrenici, a na sednicama Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji vrlo energično je kritikovao prištinske institucije i upozoravao da je situacija u pokrajini daleko od stabilne, kakvo tamošnje vlasti žele da je prikažu.
U delegaciji koju predvodi Vučić je više ministara — šef diplomatije Ivica Dačić, ministar privrede Goran Knežević, ministar rada Zoran Đorđević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
(sputniknews.com)

1 Comment
 1. Zarafut komentariše

  coronavirus china symptoms
  http://chloroquine-treatmentforcoronavirus.com/# – aralen
  cosa sono i coronavirus
  chloroquine covid-19
  – coronavirus usa death toll
  coronavirus 3rd

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.