Vučić: Srdačan susret sa Šolcom, pozvao sam ga da posjeti Srbiju

25

Predsjednik Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji je priredio njemački kancelar Olaf Šolc povodom 50. godišnjice članstva Njemačke u UN i pozvao Šolca da poseti Srbiju kako bi podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između dvije zemlje.

Vučić je na Instagramu naveo da je imao srdačan susret sa Šolcom.

„Iskoristili smo priliku da razmijenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svijetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rješavanju postojećih globalnih izazova“, naveo je Vučić.

Dodao je da se sa njemačkim kancelarom saglasio da je 78. zasijedanje Generalne skupštine UN odlična prilika za lidere svijeta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi susrijećemo.

„Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da posjeti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dvije zemlje“, poručio je Vučić.

On je u Njujorku razgovarao i sa liderima u regionu i šire, a tom prilikom poručio je da je Generalna skupština UN prilika da se glas svih sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje.

Vučić je razgovarao sa predsjednicom Mađarske Katalin Novak, bugarskim predsjednikom Rumenom Radevim, predsjednicom Slovenije Natašom Pirc-Musar, crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem, premijerom Irske Leom Varatkarom i drugim liderima.

Kako je naveo, povod za njihovo okupljanje je 78. zasijedanje GS UN, a do sada su razmijenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rješenjima za neke od gorućih problema.

„Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih“, naveo je predsjednik Srbije.

 

25 Comments
 1. Boba komentariše

  Susret Vučića i Šolca pokazuje koliko imaju dobru saradnju.

 2. ceca komentariše

  Za Srbiju je velika čast da ugosti Šolca,

 3. Ana komentariše

  Poziv Solcu za gostovanje u Srbiji je lep gest predsednika Vucica

 4. Мали ђаво komentariše

  Šolc je pokazao koliko poštuje Vučića pozivajući ga na svoj prijem,a u najskorije vreme će se i Šolc odazvati Vučićevim pozivu i posetiti Srbiju,tu sumnje nema.

 5. Sara komentariše

  Solc će biti pocastvovan gost Srbije.

 6. Mika komentariše

  Kako je Vučić svuda dobro došao tako isto i Srbija sve rado prima u goste.

 7. sloboda komentariše

  Vucic radi sve kao bi pomogao u unapredjenju Srbije.

 8. Nikola komentariše

  Dobra saradnja između Srbije i Nemačke

 9. wera komentariše

  Poseta Šolca Srbiji bi bila veliki korak ka unapredjenju saradnje sa velikom i moćnom Nemačkom

 10. Vukasin komentariše

  Sjajni sastanak sa nemackim kancelarom Solcom koji moze dosta toga doprinuti nasoj Srbiji i jacanju prijateljskih odnosa

 11. Goran komentariše

  Dobra saradnja sa Nemackom moze samo doneti dobrog nasoj Srbiji, odlican sastanak Vucica sa kancelarom Solcom je od velikog znacaja za nasu Srbiju .

 12. haha komentariše

  Verujem da će Nemačka na kraju shvatiti grešku i preduzeti mere da se Srbija vratgi u punom obimu na KIM

 13. Slavka komentariše

  Prijateljski susret i poziv od srca za Šolca da poseti prijateljsku Srbiju.

 14. Bilja komentariše

  Saradnja sa Nemackom je jako bitna za Srbiju posebno u pogledu ekonomije.

 15. Jelena ivanovic komentariše

  Prijateljski odnosi su veoma znacajni za gradjane Srbije.

 16. Biba komentariše

  Srbija se trudi da se isprave greške medjuanrodne zajednice po pitanju KIM i da se mir vrati u region

 17. Hana komentariše

  Dobar sastanak kancelara Solaca sa Vucicem , ce znaciti dopsta toga u buducnosti za nasu Srbiju , dobri odnosi nam dajui mogucnsot dobrih poslovnih odnoisa sa Nemackom i to je ono sto je najvaznije

 18. David komentariše

  Saradnja sa Nemackim kanceraom Solacom je od izuzetnog znacaja za dalju mogucu sardnju izmedju nase Srbije i Nemacke

 19. dalila komentariše

  Vucic poziva Solca da bi razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dvije zemlje

 20. Vanja komentariše

  Dobri biletarni odnosi izmedju nase Srbije i Nemacke , mogu amo da dobro donesu nasoj Srbiji , Vucicev dobar sastanak sa kancelarom Solcom je od izuzetnoig znacaja za nas sve

 21. Vesna komentariše

  Saradnja sa Kancelarom Solcom je dobra i divno je videti kako se Vucic bori da unapredi i poboljsa jos vise sardnju izmedju dveju zemalja Nemacke i nase Srbije .

 22. Sinisa komentariše

  Dobi odnosi i mogucnost dalje sastanka i produbljivanje dobrih medjunarodnih odnosa sa nasm Srbijom su od jako velikog znacaja i toi je ono sto je najbitnije i najvaznije

 23. Aleksa komentariše

  Dobra saradnja sa zemljom kao sto je Nemacka je od veoma velikog i jako dobrog znacaja za nsu Srbiju i to je ono sto je najvaznije i najpotrebnije , ya gradjane Srbije .

 24. Sara komentariše

  Dobri odnosi koji mogu doneti novu saradnju koja ce biti znacajan za nasu Srbiju , jako botan sastanak koji je dobro prosao sa kanceralom Solcom Vucic je jos jednom dokayao kako vodi politiku i nasu Srbiju na najbolji moguci nacin , i to je ono sto je najprece svim grdjanima nase zemlje

 25. Boris komentariše

  Svaki Vucicev sastanak koji ima sa opstalim predstavnicima zemalja su jako bitne i pore svega vazne za sve gradjane Srbije, ovaj sastanak sa kancelarom Solacom je dobro prosao, za nasu Srbiju je najbitnija saradnja sa Nemackom koja nam moze dosta znaciti za nasu Srbiju i njen napredak,.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.