Vučić: Srbiju više nikad neće ponižavati

0

“Spremni smo uvek za razgovor s hrvatskim zvaničnicima, ali za partnerski razgovor, a ne onaj u kojem će neko da nas ponižava. Taj film nećete da gledate dok sam ja predsednik Srbije”, poručio je danas Srbije Aleksandar Vučić.
Odgovarajući na pitanja novinara on je primijetio da je svima najlakše da okrive Srbe, pa je tako i kad se razgovara o Hrvatskoj, Bosni…
A on, dodao je, pita:
“Kako ste našli baš Srbe u celoj priči, pa Srba je mnogo stradalo, u BiH, 30.000, a nijedan čovek, niko za to nije odgovarao, nikome nije palo na pamet da to pitanje postavi”.
“Svako je za ponesto osuđen, samo niko ni za jedan zločin prema Srbima nije osuđen”, rekao je Vučić, a svima kojima je Srbija opsesija poručio da nama drugi nisu opsesija, da smo za razgovor uvek spremni, ali ne tako da se Srbija ponižžava:
“Dosta šamaranja Srbije”, poručio je predsednik Srbije.
Srbija je, kako je rekao, zemlja ponosnih ljudi i nikome neće da dozvoli da je šamaraju i tuku i ponižavaju, pa ni Hrvatskoj:
“Nećete da otvorite poglavlja, pa ne morate, ali ne možete da zaustavite nas razvoj, niti da nas ponižavate. Dosta je bilo, dosta s tim, zaustavite se malo, pogledajte se u ogledalo pa nam solite pamet”, poručio je predsednik Srbije.
Mi, kako je naveo, žrtve poštujemo i tuđe i svoje, ali ne gledamo samo sebe, već gledamo u budućnost.
Odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o mogućem susretu s Kolindom Grabar Kitarović, Vučić je rekao da je za taj razgovor uvek spreman, naravno i o nestalima Hrvatima, ali da sad pita i “šta je s nestalim Srbima?.
U Hrvatskoj, primetio je, ne smete jednostavno da kažete da je nestalo više Srba nego Hrvata.
“To niko ne sme da kaže. Jer, oni se vode kao hrvatski građani, Krajišnici, pa nisu valjda sami sebe ubijali, nego su ih zatvarali u logore i tako likvidirali”, rekao je Vučić.
“Pomoći ćemo Hrvatima da nađu svoje nestale”
I, naravno, poručio je, da ćemo da pomognemo Hrvatima da istražimo mesta gde su njihovi nestali i da pomognemo da pronađu svoje koji su nestali, ali to isto očekujemo za nestale Srbe.
“Spopali su me hrvatski novinari na inauguraciji, kažu šta je s nestalim osobama, ali, kažem ja, nisu samo Hrvati nestali… Dva dana su me optuživali u svim medijima kako govorim laži dok nisu ustanovili da je to istina, evo i sad to kažem, više je nestalih Srba nego Hrvata”, rekao je predsednik Srbije.
Zato je, dodao je, uvek spreman za razgovore, s hrvatskom predsedniciom, takođe, te primetio da od njega nisu mogli čuti nikad nijednu ružnu reč o Hrvatima.
S Draganom Čovićem, kako je rekao, videće se za pet dana, njegove je jučerašnje razumeo, i nije se, kako kaže, sprdao, ni govorio da je potez Slobodana Praljaka kukavički.
“Ali, ne razumem kako neko u svakoj toj priči uvek pronađe krivicu Srbije i srpskog naroda, valjda smo dobra meta, pa kad god im nešto fali, oni opet o Srbiji”, primetio je.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.