Vučić obišao Generalštab: Bez jake vojske nema ni jake države

0

Sektor bezbjednosti do kraja godine će dobiti bonus u visini od 10.000 dinara, a iz godine u godinu će biti povećana primanja profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Nakon primanja izveštaja ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS o stanju u Vojsci Srbije, kazao je da je prije svega problem nizak standard profesionalnih pripadnika Vojske.
„ Na tome radimo i vidimo poboljšanje. Povećanje od 10 odsto nije dovoljno, ali bolje nego što je bilo. Dogovorili smo sa Vladom da prije kraja godine svim profesionalnim pripadnicima VS, zaposlenima u sektoru bezbjednosti, a to su policija i BIA, bude isplaćen bonus od 10.000 dinara, ali da ćemo iz godine u godinu povećavati primanja, a od njih tražiti ozbiljnost i odgovornost,naglasio je Vučić.
Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić došao je danas prije podne u Generalštab VS, gdje je primio izveštaje ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS o stanju u Vojsci Srbije.
Uz prisustvo Garde, predsednika Vučića dočekao je vojni vrh, koji ga je upoznao sa planovima o opremanju i naoružavanju Vojske Srbije, njenoj popuni i razvoju.
(Blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.