Vučić o intervjuu sa Hadžifejzovićem: Nije bilo falsifikovanja mojih riječi, a uvodnici su njegova stvar

0

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da mu je u vezi sa intervjuom Fejs TV iz BiH sa novinarom Senadom Hadžifejzovićem, bilo najvažnije da je dobio priliku da odgovori na tvrdnje Hadžifejzovića i to što njegove riječi nisu falsifikovane, dodajući da sam voditelj ima pravo da u svojim uvodnicima ili zaključcima iznese svoje mišljenje i stav.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako vidi to što je Hadžifejzović “morao da ima svoj uvod, jer nije mogao da ga nadmudri pitanjima tokom intervjua”.

Taj intervju, inače, emitovan je sinoć na Fejs TV, a snimljen je u ponedeljak, tokom Vučićevog boravka u Sarajevu, povodom donacije vakcina BiH.

“On je bio korektan i pustio je ono što sam govorio, nije bilo falsifikovanja mojih riječi, a to me jedino zanima. On, kao novinar, ima pravo da dopisuje i ubacuje sebi šta god hoće, u svojim uvodima i zaključcima”, rekao je Vučć.

Kako kaže, svako ima pravo na svoje mišljenje, i nikad se nije borio protiv drugačijeg mišljenja, već je tražio pravo da odgovori na nečije tvrdnje.

“On mi je to omogućio i ne mogu da kažem ništa loše. Hvala mu na tome, jer poznato je da me napada svaki put, i sada mi je pružio priliku da mu na bar nešto na to odgovorim, a odgovorio sam mu ozbiljnom argumenatcijom”, dodao je Vučić.

Predsjednik je napomenuo da mu je bilo važno da može da se kaže kroz šta su svi prošli, pa i on o svojoj porodici, koja je svu imovinu izgubila u Bugojnu, ali da to nije razlog za mržnju, već da se više radi na pomirenju, što je bila ključna poruka.

Dodao je i da vjeruje da će duži dio intervjua biti zanimljiv ljudima.

Upitan kako vidi to što je posle intervjua “zavladala histerija” zbog njegovog mišljenja o istarskom vinu Malvazija, Vučić je primijetio da nije vijest kada se pomogne Hrvatskom narodnom vijeću, kada oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali jeste to što se njemu lično ne dopada samo jedna sorta vina, a ne sva hrvatska vina.

“Trebalo bi ozbiljno da budem kažnjeni, da nam se zabrani da mislimo, da imamo drugačiji ukus, da naša nepca moraju posebne procedure da prođu, da cijenimo dugačiju aromu, jer izgleda ne umijemo ili nemamo pravo… A, naročito ako to iznosi predsjednik, onda treba jedan ”ad hok” tribunal da se osnuje”, rekao je Vučić u šali.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.