Vučić o Crnoj Gori: I na Zapadu razumjeli da je suština identitetsko pitanje

0

“U Crnoj Gori se ne radi o samo pitanju crkve, već o identitetskom pitanju, zbog čega su ljudi sa takvom energijom i entuzijazmom i pokazali otpor prema donošenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na opasku voditelja emisije na KCN televiziji da je srpski narod u Crnoj Gori jedinstven, kazao da su i na Zapadu dobro primijetili da to nije pitanje samo naroda i crkve, već identitetsko pitanje.

Istovremeno je kritikovao sijanje mržnje, ukazujući da je na jednoj o televizija čuo izjave da se neki nadaju da će koronavirus “riješiti problem” u Crnoj Gori.

Na konstataciju da srpska crkva ima važnu ulogu u opstanku srpskog naroda i da država treba tješnje da sarađuje sa crkvom, Vučić je kazao da je stav koji je iznio voditelj popularan, ali da je njegov kao predsjednika države malo drugačiji.

Mi smo, podsjeća, sekularna država, ali poštovanje prema crkvi moramo da pokažemo, na svakom mjestu, a dobro je kad država i crkva mogu da sarađuju.

Vučić je kazao da veoma poštuje patrijarha Irineja, za kojeg je kazao da je veoma dobar čovjek, čovjek koji beskrajno voli Srbiju i srpski narod.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.