Vučić najavio: Do kraja marta predlog za Kosovo i Metohiju

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o “rješenju Kosova”.
“Izaći ću, jer nisam bio kukavica, imaću hrabrosti da kažem šta je predlog, ali on neće biti: ‘Dragi Albanci prepuštamo vam sve’, on će biti kompromis. Ako neće da razgovaraju o tome, imaćemo zamrznuti konflikt”, rekao je Vučić u emisiji “Ćirilica” na Televiziji “Hepi”.
On je dodao da Albanci odbacuju svako kompromisno rješenje i da žele Veliku Albaniju.
“Srbija ne želi Veliku Srbiju, već da sačuva identitet Srba. Treba nam da Srbi budu bezbjedni, da mogu da sačuvaju svoje prezime”, rekao je Vučić i dodao da se nada da će svijet razumjeti da Srbi ne mogu da sve izgube, a Albanci da sve dobiju.
“Mi imamo svoje interese i interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji. O tome neću ništa da krijem, nego ću da govorim o tome s našim narodom”, kazao je Vučić i dodao da će “krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o tome”.
Komentarišući izjavu premijera Albanije Edija Rame da „Albanija i Kosovo treba da imaju jednog prjedsednika i zajedničku spoljnu politiku“, Vučić je kazao da bi – da je on to rekao o Srbima – Srbija bila na “rubu svih događaja” i da bi bila vođena kampanja protiv Srbije u svim svjetskim medijima.
“Kako ćete u tim svjetskih medijima voditi kampanju protiv Prištine, kada su oni sponzori njihove nezavisnosti i poltiike, a protiv nas (Srbije) hoće, šta god pitate”, kazao je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.