Vučević: Nepriznavanje tzv. Kosova od strane Grčke je prijateljski stav prema Srbiji!

0
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Grčke Mariom Levanti.
Vučević se zahvalio je na podršci Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, kao i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije. On je napomenuo da je nepriznavanje takozvanog Kosova od strane Grčke prijateljski stav prema Srbiji, a ujedno i pokazatelj doslednosti zvanične Atine u poštovanju suverenosti drugih država, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministar odbrane dodao je da je za Srbiju Grčka značajan međunarodni partner i članica EU sa kojom tradicionalno imamo najbliže odnose.

Ministar Vučević istakao je da je bilateralna vojna saradnja sa Grčkom izrazito razvijena i da težište saradnje u oblasti odbrane čini vojno-vojna saradnja, kao i vojnoobrazovna saradnja, koja se ogleda kroz obučavanje i usavršavanje u obrazovnim centrima dvije zemlje.

On je rekao da ćemo sa Grčkom, kao značajnim partnerom, nastaviti da njegujemo i unaprjeđujemo bliske odnose u svim oblastima od obostranog interesa. Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević uputio je poziv za posjetu ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji, kako bi otvorili nova poglavlja saradnje i potvrdili zajedničko opredjeljenje da, unapređujući bilateralnu vojnu saradnju, doprinosimo daljem jačanju odnosa dvije države i dva naroda.

Ambasadorka Levanti izrazila je nadu da će razvoj grčko-srpskih odnosa biti nastavljen na obostranu korist. Ona je istakla da očekuje da će tokom svog boravka u Srbiji doprinijeti unapređenju saradnje u oblasti odbrane, saobraćaja i energetike, navodi se u saopštenju…

 

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.