Vladika Grigorije: Кad naiđe oblačak, pametan čovjek se skloni, ne izlazi na čistinu da pokisne ili da ga ubije grom“

1

Vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije izjavio je da on “nikad ne bi pošao od te stvari da li kašičica može da prenese zarazu, jer pričešće samo po sebi ne može da bude izvor zaraze”, ali je podsetio i na poruku: “Ne kušaj Gospoda svoga”.

– Ali, da li može kašičica da bude prenosnik zaraze… Ja bih svakome rekao: ‘Ne kušaj Gospoda Boga svoga’. Ne kušaj svoju vjeru. Ne kušaj njegovu vjeru u tebe. Jer ta njegova vjera u tebe je potvrđena njegovim stradanjem na Krstu za tebe. I ti sada nemoj da iskušavaš svoju vjeru – rekao je vladika Grigorije, gostujući putem skajpa u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” na Novoj S, prenio je portal Sabornik.net.

“U tom smislu”, dodao je, “moj stav je jednostavan, ja sam taj tip čovjeka”.

– Ako je Liturgija za nas nešto najbitnije i najsvetije na ovome svijetu, a jeste, moramo nekad da se odreknemo najvažnijih i najsvetijih stvari, jer ovo neće trajati večno. Jer ako traje vječno, onda je apokalipsa, onda ćemo se sresti sa Gospodom u vječnosti, ali ako bude, kao što ja vjerujem, i kao što kaže Sveti Atanasije Veliki: ‘Oblačak je, proći će’ – onda kad naiđe oblačak, pametan čovjek se skloni, ne izlazi na čistinu da pokisne ili da ga ubije grom… – rekao je vladika Grigorije.

1 Comment
  1. Dule komentariše

    “Vladika” koji poziva vjernike da se “privremeno” odreknu pričešća. Pa na to nisu pozivali ni najgori jeretici u istoriji.
    “Na usnama mu med, a u srcu mu mač” .Sačuvaj nas Bože od ovakvih episkopa arhijeretika.

    4
    4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.