Vlada Mandić predsjednik Partizana, GAT generalni sponzor

0

Sve je izvjesnije da će RK Partizan na narednoj sjednici Skupštine kluba dobiti novo rukovodstvo. Prema saznanjima Mozzart Sporta postoji velika vjerovatnoća da predsjedničku funkciju dobije nekadašnji reprezentativac naše zemlje i bivši prvotimac Partizana Vlada Mandić. Nadaju se u Humskoj da će sa Mandićem kao prvom figurom novog projekta prekinuti dominaciju Vojvodine, a u tom cilju ljudi bliski crno-bijelima su, kako se može nezvanično čuti, obezbijedili i značajan finansijski priliv.

RK Partizan će dobiti novog sponzora. A to će biti građevinska kompanija GAT, koja je do sada uglavnom ulagala u fudbal, odnosno u novosadsku Mladost. Sve će biti poznato 20. juna kada je na programu Izborna skupština RK Partizan.

Iako je dolazak Vlade Mandića realna opcija, trenutno se u Humskoj bore dve struje. Jednu predvodi aktuelno rukovodstvo predvođeno predsjednikom Željkom Perkunićem i sportskim direktorom Aleksandrom Blagojevićem, koji je više od decenije i po u klubu. Druga ima većinu u Skupštini, pa se očekuje da će da pobijedi za dvije nedjelje na izborima. Ostaje nepoznato da li će aktuelni predsjednik Perkunić da se kandiduje za novi mandat. Kao što ste već čitali na stranicama Mozzart Sporta očekuje se turbulentan period za crno-bele.

U rukometnim krugovima se priča da novo rukovodstvo ima razrađen plan i kada su u pitanju druge funkcije. Kao opcija za šefa stručnog štaba figurira selektor reprezentacije Srbije, španski stručnjak Toni Đerona. Pominje se i Aleksandar Brković, nekadašnji trofejni stručnjak tima iz Humske, koji je osvojio poslednju titulu za klub pre 11 godina.

Vjeruju u Humskoj da će se sa novim rukovodstvom vratiti na tron srpskog rukometa. Posljednje tri sezone su bili vicešampioni Srbije.

Ko god da dobije povjerenje skupštinskih delagata, a ima indicija da će to biti Vlada Mandić, imaće težak zadatak. Kao prvi pomoćnik pominje se Ljubomir Jovanović. Obojica su nekada sa uspjehom nosili dres tima iz Humske. Za Jovanovića je rezervisano mjesto potpredsjednika Partizana.

Iza crno-bijelih je sušna decenija. Titula je van domašaja kluba iz Humske već 11 godina, prethodni trofej osvojen je sada već daleke 2013. godine, Kup Srbije. Čekaju se i promjene u igračkom kadru. Klub su zasad napustili golman Andrej Trnavac i levi bek Stefan Petrić.

(mozzartsport.com)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.