(VIDEO) (FOTO) SRDAČAN SUSRET U BUDVI! Vučević: Puna podrška za Budvu, Boku i mog ličnog prijatelja Mila Božovića! Božović: Vučević je dokazao da je veliki prijatelj, njegova i podrška Novog Sada nam je izuzetno značajna!

0

“Pre svega iz prijateljskih, pa tek onda protokolarnih razloga, želim da se zahvalim gospodinu Božoviću na pozivu da budem sa vama danas u Budvi. Moja prva poseta od kada sam izabran za gradonačelnika Novog Sada bila je upravo Budvi. I posle deceniju obavljanja funkcije gradonačelnika, red je da budem sa ljudima sa kojima delim dobro i manje dobro”, kazao je danas u Budvi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je došao u posjetu Budvi na poziv predsjednika Opštine Mila Božovića.

A susretu je pored budvanskog rukovodstva prisustvovao i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Foto: Vučević i Božović

 

Vučević u ime Novog Sada i u svoje lično ime, pružio podršku Budvi i kako je rekao – njegovom velikom prijatelju Milu Božoviću.

“Novi Sad pruža bezrezervnu podršku Budvi i Boki za ambiciju Budve da bude evropska prestonica kulture 2028. godine. Novi Sad je uzeo prestižnu titulu Evropske prestonice kulture i mi odlično znamo šta to znači. Činjenica je da kao grad i zajednica postajete vidljiviji, dobijate mnogo veći potencijal u svakom smislu, ne samo u pogledu kulturne politike, već u svim segmentima razvoja. Prave se novi narativi, stvara se bolji ambijent”, kazao je Vučević.

Foto: Božović i Vučević

 

On je podsjetio šta je njemu kazao prije skoro deceniju i po, tadašnji gradonačelnik Linca.

“Zapamtio sam šta je meni rekao tadašnji gradonačelnik Linca. Najveći benefiti nisu samo budžet i novac koji se ulaže, nego promenjeni ambijent, porast osećaja ponosa, ljudi odlaze zadovoljniji na posao, na druženje. To postaje vaša zajednička pobeda, pobeda cele zajednice”, pojasnio je gradonačelnik Novog Sada.

Foto: Božović i Vučević

 

Vučević je izrazio uvjerenje da će Milo Božović uspješno realizovati ovaj plan sa svojim timom.

“Verujem da će Milo Božović kao kapiten ovog tima, uspešno pripremiti dalji rad na ostvarenju ovog velikog i značajnog cilja. Mi smo u Novom Sadu izdvojili za ovu titulu preko 70 miliona evra, pod tim podradzumevam i podršku pokrajinskih, republičkih, zatim evro fondova, privatnih sponzorstava. Možete zamisliti koliko je to više novca za podršku ljudima i njihovim projektima”, kazao je on.

On pružio i otvorenu podršku Milu Božoviću, uz želju da vodi Budvu odgovorno i sigurno naredne četiri godine.

Foto: Vučević i Božović

“Ja ću biti maksimalno otvoren: i ovom posetom sa mojim timom, ja dajem punu i bezrezervnu podršku, ne samo Budvi i Boki, već i mom prijatelju Milu Božoviću, da odgovorno i sigurno vodi Budvu u naredne četiri godine, da Budva bude u sigurnim i odgovornim rukama i da imate kontinuitet razvoja opštine. Ovo što rade Milo i njegov tim jeste na boljitak Budve i celog primorja i Crne Gore. Puna podrška Milu Božoviću i Budvi i Boki, kao, verujem, evropskoj prestonici kulture 2028. godine. Novi Sad, sve što zna, sve ćemo bez rezerve, bez zapete, bez zagrade, podeliti sa Budvom i podržati je“, zaključio je Vučević.

Predsjednik opštine Budva Milo Božović zahvalio se gradonačelniku Novog Sada n podršci i lijepim riječima.

“Ovo su dani koji daju smisao poslu kojim se bavimo. Kada vam dođe u goste gradonačelnik Novog Sada i kad je to i vaš lični prijatelj, kada dođe povodom jedne važne teme, da pruži punu podršku onda to zaista daje puni smisao poslu kojim se bavimo. Miloš Vučević je definitivno za nas više od gradonačelnika bratskog grada Novog Sada. Više puta je dokazao da je i lični prijatelj, meni posebno. Ponosan sam na to i izuzetno mi znači što sam dobio podršku od njega”, kazao je Božović.

Foto: Vučević i Božović

 

“Povodom današnje teme, ambicije da Budva postane evropska prijestonica kulture, rekao sam i Milošu i njegovom timu – siguran sam da bez njihove podrške, možda se ne bi ni odlučili na ovaj korak. Zahvaljujući njima, znali smo gdje možemo da se obratimo za savjet, logistiku, obuku. Neki su se već preselili kod nas i oni i njihove porodice i rade sa nama do kraja. Sve to je zasluga Miloša Vučevića, koji je otvorenošću i dobrom namjerom sve nas obavezao na poseban odnos koji imamo prema njemu i njegovom timu. Još jednom želim da se zahvalim u ime čitavog grada Budve bratskom gradu Novom Sadu i Milošu Vučeviću, lično”, zaključio je Božović tokom srdačnog susreta sa gradonačelnikom Novog Sada.

Foto: Vučević, Božović i Kovačević

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.