Velika policijska akcija: U Kraljevu uhapšeni moćni privrednici

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. E. (1979), odgovorno lice Privrednog društva “2M” DOO iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i O. R. (1970), faktički odgovorno lice PD “2M” DOO, i M. V. (1986) iz Batočine, koji su ranije uhapšeni, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, M. E. i O. R. su uz pomoć M. V. tokom novembra i decembra 2019. godine, lažnim prikazivanjem činjenica, a u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, doveli u zabludu firme PD “Aqua-Sanit TDM” DOO Kraljevo, PD “Yuhor-export” AD Jagodina, PD “Mivex” DOO Čačak, STKR “Ivan Keramika” iz Beograda i PD “Keramika Kanjiža” DOO Kanjiža kako bi im prodale i isporučile različitu robu koju je trebalo da isplate u dogovorenom roku.

Osumnjičenima je isporučena roba u vrijednosti od oko 5.164.935 dinara, a nabavku, kako se sumnja, nisu evidentirali u knjigovodstvu PD “2M” DOO, već su istu robu prodali i na taj način prisvojili više od pet miliona dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.