Velika istraga: Srpski istražitelji provjeravaju bankovne račune crnogorskih biznismena u Srbiji!

1

Srpski istražitelji pokrenuli su istragu o provjeri porijekla novca na bankovnim računima jednog broja crnogorskih biznismena u bankama u Srbiji, potvrđeno je Borbi iz više izvora.

Prema nezvaničnim podacima, provjere su započete prije nedelju dana. Na provjeri je pet crnogorskih biznismena koji su bliski vlastima u Podgorici.

Oni se, kako nam je potvrđeno, bave građevinskim poslovima u Srbiji, a provjere se vrše da bi se utvrdilo da li je riječ o legalno stečenom novcu ili je u pitanju pranje para.

“Prikuplja se dokumentacija, češljaju se ugovori i utvrđuje se porijeklo novca, kao i da li se ustvari iza tih osoba kriju neka druga lica čiji je to novac ustvari, kaže naš sagovornik.


Češljaju i imovinu

U vlasništvu Rajka Kuljače, nekadašnjeg prvog čovjeka Budve, nalaze se brojne ekskluzivne nekretnine u Beogradu, a one se vode na njega ili njemu bliska lica.

Riječ je o stanu u ulici Prote Mateje broj 60 u Beogradu, nepokretnosti vrijednoj više stotina hiljada evra, poslovnom prostoru na Novom Beogradu od kojeg prihode stiče izdajući ga banci, kući na Crvenom krstu u fazi adaptacije, prostoru u Karađorđevoj broj 36 veličine 200 kvadratnih metara, stanu u ulici Cara Nikola u Beogradu, kao i nepokretnostima u Novom Sadu i Valjevu.

Ova imovina vrijedna je više miliona evra, pa se postavlja pitanje kako je crnogorski režim dozvolio da Kuljača iznese tolika novčana sredstva iz Crne Gore, ili je to bila jednostavno praksa vlastodržaca u Crnoj Gori, da novac stečen zloupotrebama, plasiraju u legalne tokove u Srbiji.

1 Comment
  1. Duka komentariše

    Pišete isto već drugi put u zadnje deset dana? Ima li još ko osim Kuljače da je kupovao nekretnine po Srbiji? Istragu treba proširiti na sve funkcionere i veće štihove od Kuljače pa naravno i na njega.A i funkcionere iz Srbije koji imsju nekretnine u Crnu Goru, pa zato podržavaju Mila na sve načine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.