Varhelji: EU ne može da plaća zajmove koje su drugi uzeli

6

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji kazao je da Evropska komisija prati dešavanja u vezi sa tužilačkim zakonom u Crnoj Gori.

“Blisko pratimo reformu tužilaštva i već sam više puta razgovarao sa predsjednikom Vlade o tome. Mislimo da institucionalne promjene, ako su baš potrebne, moraju da budu u potpunosti u skladu sa Ustavom i moraju da poštuju sve osnovne principe vladavine prava”, naglasio je Varhelji.

Kazao je i da razmatraju da pomognu Crnoj Gori da se suoči sa teškoćama koje su nastale usljed kreditnog aranžmana sa kineskom Exim bankom za autoput i koji je velika finansijska prepreka za Crnu Goru.

“Naravno, nije na nama da razmatramo finansijsku situaciju u zemlji. Vlada nam je tražila pomoć i upravo to i radimo. Ali nije na nama da plaćamo umjesto druguh zajmove. I mislim da to nije ono što Vlada traži od nas već da razmotrimo mogućnost refinansiranja, odnosno druge finansijske modalitete. Ne mogu vam još reći da li to možemo da uradimo ili ne, mi to razmatramo. Razmatramo razlićite opcije i u komunikaciji smo sa Vladom”, kazao je Varhelji.

Varhelji vjeruje da će nova Vlada sprovesti potrebne reforme s obzirom na višegodisnju stagnaciju.

Najavio je novi izvještaj EK o Crnoj Gori za jun.

Premijer Zdravko Krivokapić je, odgovarajući na pitanje u vezi sa Temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ponovio da će biti poznat čim se usaglasi.

“Pitao sam brojne advokate kakva je praksa da neko neku radnu verziju daje na uvid javnosti. Znam da se Crna Gora

“Sve što budemo radili, radićemo sa evropskim partnerima”, istakao je.

Varhelji je ponovio da Crna Gora i Srbija treba da imaju dobre odnose. Nije želio da komentariše odluku Vlade da ne povuče odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše miješanje Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore, kazao je da nikad nije ohrabrivao neku zemlju da se miješa u unutašnje stvari druge.

6 Comments
 1. Buki komentariše

  Kako ga gleda 200% ko da je boca loze…

  22
 2. NikšićGolijaKiM komentariše

  Čistite te biračke spiskove i da se ide na nove izbore jer ovo se više troljet ne može… a onda da DF ne popušta pod pritiskom pa i po cijenu da se vrati DPS , jer ako žele Krivokuća i BEČKO da se vrati DPS imaće mogućnost da sa DPS-om formiraju vlast ali to da obznane javnosti prije izbora da li postoji mogućnost da formiraju vlast sa DPS-om a ako kažu da postoji onda da narod zna ko je za to da se DPS vrati , a ako kažu da ne postoji ta mogućnost onda a narod i to zna, jer u slučaju da počnu ponovo ucjenjivati DF i naprave vlast sa DPS-om onda narod ima pravo da izađe na ulicu i razbije im tintare gvnavim motkama. Čistite biračke spiskove vi iz DF-a i ZBCG to tražite jer narod je više na kraj živaca i neće da trpi ova svakodnevna poniženja od lažnog vjernika Krivokuće koji se osilio i misli da je u Sjevernoj Koreji pa čini šta mu volja. ČISTITE TE BIRAČKE SPISKOVE HOĆEMO NOBE IZBORE!!!

  23
  2
  1. Sumadinac komentariše

   Dobicete od Eu ku.ac kao sto ste dobili od natoa peskire i sapune.Nastavite podrzavajte pijanog Krivokapica i lopova Milà.Nema beige sto je dug veci od bdp to don Milo moze sam da vratiti .Ako njega i brata procesuirati za nevidjeni lopovluk.

   14
   1
  2. Crni komentariše

   Slazem se i samo bi dodao da pored ciacenja birackih spiskova treba odraditi jos neke stvari kao sto je recimo smjena svih direktora drpsa i preuzeti televiziju, izbornu komisiju a bilo bi dobro privesti i funkcionere koji su stekli imovinu kriminalom.

   Kampanja dpsa funkcionise zahvaljujuci ljudima koji su 30 godina pljackali.

 3. MIKI komentariše

  Lele nama u dom, odjebase nas europljani, mi se ponadali dace preuzet kineski kredit , a oni onako prijateljski dadose karu.Davno sam predvidio dace kukavni Zdravko morat da kmeci kod Vucica, da Srbija spasava Crnu Goru od duznickog ropstva.Moj Zdravko kukavce sinji, zelen si ka dzanarika,Ajde jadan batali tu rakiju mucenicu, uozbilji se Zdravko, sto ti je trebalo da prekidas diplomatske odnose sa Srbijom, sto su ti trebale sankcije Rusiji, shvatas li jadnice, da od europe nema nista, jebao te Nato pakt, takvog neznavenog.Ne inati se sa Srbijom i Rusijom, jer nam samo oni mogu pomoc, nesretnice, nesretni.

  12
  1
 4. Ivi komentariše

  Ko te.. be da oprostite. Koga je briga više za vas, sem da se da ono što je ova država platila za vakcine. Usporava i petlja, stvari će doći na svoje. Ovo neka se ubada da prodišemo, jer ova žujava neće bataljivat sa kriznim štab ovima. Čekala je Covax, umrlo950 ljudi, pa kad je zagustilo stiže. Samo da prestane da žvaće više, i zlostavlja ovu djecu. A za sezonu pušimo ga ubodeni ili ne!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.