Još nije poznato koji: I državni funkcioneri će primiti vakcine

3

Vakcinacija u Crnoj Gori konačno je počela, a iz Kliničkog centra danas je najavljeno da će prvu vakcinu sjutra primiti i ministarka Jelena Borovinić Bojović. Iz njenog resora za FOS, pak, kažu da je vakcinacija predviđena i za brojne državne funkcionere.

Kako su kazali, vakcinacija će biti predviđena za ličnosti koje obavljaju ključne državne poslove.

“To su ličnosti koji su značajne za nesmetano funkcionisanje države, a takođe, u skladu sa prioritetnim grupama”, istakli su iz Ministarstva zdravlja.

Iz resora Borovinić Bojović nijesu precizirali koji su funkcioneri u pitanju.

Dodali su da je vakcinacija dobrovoljna i da će sve građane koji žele da prime vakcinu protiv Covida19 pravovremeno obavijestiti njihov izabrani doktor.

On će ih, kako navode, uputili gdje se mogu vakcinisati i na koji način mogu da zakažu termin.

“Predviđeno je da izabrani ljekar po prioritetnim grupama, koje su utvrđene Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu COVID-19 vakcina, poziva pacijente koji pripadaju rizičnoj grupi i predlaže im da prime vakcinu koja je trenutno dostupna”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Navode da je dinamika i način zakazivanja u nadležnosti Domova zdravlja i napominju da je potrebno strogo poštovati propisane mjere.

Domovi zdravlja dužni da odrede puntove za vakcinaciju

Iz Ministarstva zdravlja su takođe kazali FOS-u da su domovi zdravlja dužni da odrede punktove za vakcinaciju, u skladu sa postojećim kapacitetima i mogućnostima i da obezbjede edukovan medicinski kadar.

To je u skladu sa preporučenom šemom organizacije vakcinacije koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore domovima zdravlja već dostavio.

Podsjetimo, prvu od 150 vakcina koje su u početnoj fazi na raspolaganju KCCG-u, primiće sjutra Borovinić Bojović i još četvoro zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi koji su u “Crvenoj COVID zoni”, a koji nemaju antitijela.

Borovinić Bojović je ranije kazala da će se najprije vakcinisati zdravstveni radnici, koji su direktno uključeni u liječenje oboljelih od Covid 19, štićenici domova za stare i institucija za smještaj lica sa težim poremećajima razvoja, kao i osobe koje brinu njima.

Tu su i stariji od 80 godina i ostale priortitene grupe definisane Nacionalnom strategijom.

(FOS)

3 Comments
  1. Ivi komentariše

    A dajte ne pravite od ozbiljnog posla lične margetinge. Nijeste zvijezde Pinka, primajte to. Narod veruje i narod će primati sigurno. Sad od vakcinacija rijaliti programe.

  2. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Koji cirkus u državi. Ova spominje crvenu kovid zonu, izabranog doktora i hiljadu nebuloza, spusti se ženo na zemlju, otiđi u koji dom zdravlja nenajavljena, da vidiš kako je stanje: narodu je muka od vaših gluposti. Nemate epruvete za uzorke, izabranog mi nema 3 mjeseca, preko veze se testira, ne bi imali ni vakcina da braća se ne sažale na nas… Sprdnja.

  3. Bokelj komentariše

    Baš ova fotografija Vlade je dobra da budu primljeni u kuću slavnih i da idu sa milijem Bogom da ih više ne gledamo. Što prije odu bolje za nas, ali i za njih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.