Uteče: Đukanović nije došao na sjednicu odbora na kojoj se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini, koji je on sam predložio

3

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije se pojavio na Zakonodavnom odboru koji treba da se izjasni o predlogu o skraćenju mandata Skupštini.

Predsjednica odbora Maja Vukićević kazala je da Đukanović mora odluku da brani lično, iako se nije pojavio.

„Nije moguće da niko osim predsjednika brani odluku. Kad je već predložio odluku, trebao je da nađe vremena da je brani u Skupštini. Bili smo fleksibilni, ali predsjednik je trebao da nađe vremena i dođe na sjednicu s obzirom da je ovo njegov predlog. Mislim da nema osnova da o ovome raspravljamo“, kazala je Vukićević

3 Comments
 1. Burdo komentariše

  Smrad i kukavica,laje samo kada je čopor iza njega,ustaša i kokainaca.Ništa čudno od takve avetinje.

 2. Srdjan Lonchar komentariše

  Zamislite kakva je on „BITANGA“ da preda ZAHTEV DA SE SKUPSHTINA SAMO-RASPUSTI, a potom ih obavesti da ima precha posla, ne moze da dodje na sednicu odbora, gde bi se odluchivalo o njegovom predlogu.

  U medjuvremenu, nigde ne ide, SVO VREME SEDI KUCI, gleda TV filmove, Zadrugu i sl.

  Najveci je shtos da taj, po ko zna koji prut, preokrenuti-prefarbani-ucenjeni …. u zadnje vreme u svakom govoru, intervjuu stalno ponavlja fraze o „VLADAVINI PRAVA-INSTITUCIJAMA-GRADJANSKIM-EU VREDNOSTIMA…“
  .
  .
  .
  Zamislite da imate takvog Predsednika Drzave, kome narod na ulicama uzvikuje „Milo Lopove“.. Zamislite da takav Predsednik predstavlja ponosnu CG u Svetu.

  Ja da sam na njegovom mestu, nikad ne bih lagao, pa ni sad. Nemoguce je lagati. Jednostavno bih vam rekao, da nemam nikakva precha posla, gledam TV, Zadrugu, Grand itd i necu pa necu da dodjem na sednicu odbora. Moze mi se. Umesto toga on – oper LAZE.

  Tako je LAGAO KAD JE REKAO DA NECE DA DA MANDAT LEKICU, JER JE „STEKAO UTISAK“ DA 41 GLAS VECINA NE POSTOJI. I to mu je bila LAZ. On je svo vreme znao da je pobednicka nova-stara Skupshtinska Vecina formirana.

  Potom je na osnovu te svoje OCHIGLEDNE LAZI trazio da se raspusti Skupshtina. Sad je problem izaci pred Odbor i braniti sve svoje LAZI.

  Nije nikakvo chudo shto u PG, u pripremi novih izbora DPS ga nigde ne pominje….Sa pravom stide se njega. Do nedavno su imali izborne slogane u svim gradovima „Sa Milom za pobedu u Kolashinu, Zabljaku, Podgorici….“ A sad?
  .
  .
  .
  Ko laze, taj i krade. I obratno.

 3. Srdjan Lonchar komentariše

  Mitric, bivsi Predsednik Milovog U.S. se javio da saopshti u Milovom glasilu da Milo ima pravo da PREDA ZAHTEV SKUPSHTINI ZA NJENO RASPUSTANJE, DA POTOM NE ODE NA SASTANAK ODBORA, GDE SE O TOME ODLUCHUJE i da opunomoci svoja 2 sluzbenika da ga predstavljaju.

  Da li znate da je Mitric bio dugogodishnji Predsednik Milovog US, zatim shef Pravnog Faxa u PG a da NIJE IMAO POLOZENI SUDSKI ISPIT!!! Kad su ga pitali, kako je to moguce, odgovorio je da je polozio sudski ispit u staroj YU, ali su se fascikle zagubile!! Znate shta, u YU je bio takav javashluk, nije postojao neki chvrst sistem dokumentacija!!! Takva svinjarija da chovek bude Predsednik Ustavnog suda bez zavrsenog Sudskog Ispita JE NEZAMISLIVA ZA SVAKU NORMALNU ZEMLJU NA SVETU, ali ne za Hobotnicu.

  A shta kazete za njegovo objashnjenje da su se fascikle „NEGDE ZAGUBILE U STAROJ YU“?! Mi smo kao deca imali sl. izgovor da nam je „PAS POJEO DOMACI ZADATAK“. Uradili smo domaci zadatak, ali se desila nesreca – pas, kao pas ga je pojeo.
  .
  .
  I sad zamislite kakav je svo vreme bio taj Milov Ustavni Sud (koji on i danas priziva da mu pomogne), kad im je dugo godina bio Predsednik Suda – chovek BEZ POLOZENOG SUDSKOG ISPITA. Cela CG je to tolerisala, jer je VLADALA STRAHOVLADA.

  I pogledajte na delu kakav je to pravnik koji smatra da u ovom datom sluchaju Milo ima puno pravo da se ne odazove na poziv, vec moze da opunomoci svoje sluzbenike da ga zastupaju!!!

  .
  .
  .
  Pre svega, ceo sluchaj je baziran na Milovoj TVRDNJI DA JE STEKAO UTISAK DA MANDIC NEMA 41-GLAS VECINU. On je jedini na ovom Svetu, koji moze da ODGOVARA NA BILO KOJE PITANJE U SKUPSTINSKOM ODBORU, VEZANO ZA NJEGOV LICHNI UTISAK.

  Drugo, postoje nebitni sluchajevi, kad je sasvim normalno (niko ne bi pravio od toga proble), da Pre$ednik opunomoci svog sluzbenika da ga negde predstavlja. Medjutim, ovde je on PODNEO ZAHTEV DA SE RASPUSTI SKUPSTINA, a odmah potom kaze da je zauzet nekim drugim obavezama i ne moze da se odazove na Skupstinski poziv.
  Pre neki dan je otishao u London na sahranu; Sve druge obaveze je skrajnuo u stranu da bi prisustvovao sahrani. Nije mu padalo na pamet da ih izvesti da zbog drugih obaveza ne moze doci na sahranu.

  Dakle gospodine Mitricu, kakav si ti vajni bivsi sudija bez sudskog ispita i DUGOGODISHNJI PREDSEDNIK MILOVOG U.S. BEZ POLOZENOG SUDSKOG ISPITA da gledash na pravne norme kao OBRASCE ZA SVE MOGUCE SITUACIJE U ZIVOTU.

  Dao si glupo objashnjenje da Predsednik CG moze u svim slucajevima da izda PUNOMOCE da ga neko predstavlja. U suprotnom ne bi bio u stanju nishta da uradi, reche ti. Taj obrazac ne vazi za izuzetno bitne situacije, poput sahrane Engleske Kraljice, Bogami i ne vazi za slucaj da Skupshtina CG trazi od Predsednika da se pojavi na sastanak, gde se razmatra njegov predlog.

  Ostavi sve ostalo po strani: Ako Predsednik CG predlozi Skupshtini da se samo-raspusti na osnovu SVOG „UTISKA DA … BLA BLA“, onda NIKO NA SVETU NE MOZE DA BUDE OPUNOMOCEN DA INTERPRETIRA TAJ PREDSEDNIKOV UTISAK U SUDU, ILI U SKUPSHTINI. Tachka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.