URA: DPS da posluša apel predsjednice VK i da glasaju za izbor sudija Ustavnog suda

0

GP URA pozvao je poslanike DPS-a da poslušaju apel predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori i da glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda.

– Pozivamo poslanike DPS-a da uvaže i poslušaju apel predsjednice Venecijanske komisije Kler Bazi Malori i da glasaju za izbor novih sudija Ustavnog suda, čime bi istinski a ne samo deklarativno potvrdili svoju brigu za državu, ukoliko ona uopšte u tim političkim redovima – naveli su oni.

Kako su dodali u saopštenju, umjesto radikalizacije i dizanja tenzija, poslanici DPS-a da pokažu konstruktivan pristup i da zajedno odblokiraju važnu  instituciju za sve buduće procese u državi.

– Prilika za to je 28. novembar kada je na redu glasanje po ovoj tački dnevnog reda u Skupštini Crne Gore. Umjesto radikalizacije i dizanja tenzija, koje su im toliko bliske, pozivamo poslanike iz redova DPS-a da imaju konstruktivan pristup i da zajedno odblokiramo važnu instituciju koja je polazište za sve buduće procese u državi.Vrlo važno je kompletirati sastav Ustavnog suda, za to imamo kvalitetne kandidate, a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju – rekli su oni.

Iz GP URA ponavljaju da je svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda, protiv evropskog puta Crne Gore.

– Svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države – zaključili su u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.