ULOGA MAJBAHA U „REFORMI“ DPS-A

1

Približavanjem kongresa DPS sve više se „šuška“ da jedna malobrojna, ali zabrinuta i odvažna, grupica delegata, koja preporučuje sebe za nove funkcije „reformisanog“ DPS, u strahu od Vođe i njegovih doušnika, u tajnosti priprema „rezoluciju o majbahu“ (za slabije upućene „maybach“ – super luksuzna verzije mercedesa), koju će predložiti za usvajanje na kongresu.

 

Kako se može čuti u kuloarima, rezolucija bi bila sačinjena u formi pitanja i tražila bi odgovor na svakodnevne i životne teme koje tište građane Crne Gore. Pitanja su pre sve zamišljena kao anketa za budućeg (starog i večnog) predsednika DPS, na koje bi on trebalo da odgovori pre glasanja o reizboru.

 

Prema raspoloživim saznanjima, prvo pitanje bilo bi „da li će se predsednik, Milo Đukanović, nakon „reformskog“ kongresa voziti u starom „nereformisanom“ majbahu (600.000 evra), ili će kupiti novi, „reformisani“ (900.000 evra)? Drugo bi bilo „kakva je stvarna uloga majbaha u daljim „reformama“, jačanju kulta ličnosti i daljem izrugivanju sopstvenom biračkom telu koje ne zna kako da preživi u ovom kovid-vremenu? Treće, „šta je reformskije – majbah za jednog Mila, ili 14 stanova za podstanare koji bi se mogli kupiti od njegove prodaje“? Četvrto, „koga predsednik podržava više – majbah ili podstanare koji čekaju da se oba majbaha prodaju (jednog je već napustio bivši premijer), a da bi oni ušli u stan“? Peto, „da li iko od predsednika partija socijalističke provenijencije, pozicioniranih desno od centra, kako „novi DPS“ kvalifikuju njegovi „ideolozi“, vozi majbah“? Da li ga vozi Merkel, Makron, Konte, ili predsednik bilo koje susedne države? Ili je naš predsednik važniji od svih, iako je njegova država najzaduženija.

 

Šesto, „da li bi novim „reformisanim“ majbahom Đukanović išao na liturgiju kod Dedejića, s obzirom starim majbahom nije išao, niti se molio u Miraševoj crkvi, iako je poznato da je „obožava“ kao nevernik“? Sedmo, „da li će budući majbah biti, u duhu gubitničkog raspoloženja, u tamnim bojama, ili bi mogao biti otvoreno zelene boje nalik na „komitske zastave“? Osmo, „da li će partija kupiti svom predsedniku majbaha ako mu ga država i ANB oduzme, ili će ga predsedniku ipak kupiti neko iz Dubaija, preko njegovog ličnog ambasadora koga ne obavezuju odluke vlade“? A možda će predsednik kupiti majbaha od sredstava sa svojih ličnih tajnih računa (kažu mnogi da ih ima više). Deveto, „ako se majbah ipak proda da bi mlade porodice nikšićana ušle u stan, koji automobil će voziti predsednik – audi iz garaže vladinog servisa, ili će, u duhu ekološki prosvećenih socijaldemokratskih lidera severa Evrope, na posao dolaziti gradskim saobraćajem“? Obavešteni kažu da ima još pitanja….

 

Izvor: Nacionalist

1 Comment
  1. Bato komentariše

    Ha ha

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.