Ukrštene riječi: Milo razbio, novinari razbili, a od naroda nijesu ostali ni dugmići!

Ukrštene riječi: Milo razbio, novinari razbili, a od naroda nijesu ostali ni dugmići!

Gostovao Milo Đukanović. Propitivali ga novinari, on odgovarao. Svako pričao svoju priču. Posle emisije, on u DPS, novinari pravac svojim redakcijama. Mila tapšu partijski drugovi i prijatelji uz konstatacije: “Razbio si ih šefe sve”. Novinari propitivači odlaze posle emisije u svoje redakcije. Tapšu ih “novinari” uz konstataciju: “Razbio si ih šefe”.

Upravo ovo je rezime večerašnjeg gostovanja Đukanovića i novinara u emisiji Ukrštene riječi. Malo vatre, čisto da se narodu baci još malo prašine u oči, jer afera Duško Knežević polako jenjava. Umjesto da je ova emisija realizovana odmah nakon snimka na kojem se vidi da Migo Stijepović trpa pare u sako, ostavilo se dovoljno prostora da Đukanović vidi sa čime Knežević raspolaže. Da vidi i da procijeni situaciju, konsoliduje svoje redove i krene u napad. I da ga malo propitaju, al da se mnogo ne zamjere.

Ako novinari večeras nemaju šta da pitaju Đukanovića, osim onoga što im je Knežević unaprijed pripremio, onda je novinarska profesija na izdisaju. Od toliko lopovluka i kriminala u državi, urednici izigravaju portparole Duška Kneževića. Niko da pomene poslove brata i sestre. O sinu i kockanju u Las Vegasu. O Telekomu ni da zucnu. Ne daj Bože da otvore priču o nerasvijetljenim ubistvima. Čak i Duška Jovanovića pomenuše usput, u fazonu, kad sam tu eto i da to pitam. Na samom isteku pola sata vremena previđenog za pitanja. Mučno i tužno. Eto, važnija je jedna firma na Kipru od Duškove glave. Limenke niko da se sjeti. O Svetu i depresiji da ne pričamo. O privatizacijama, gašenju fabrika, naknadama za majke sa troje i više djece ni slova. O onome od čega narod živi, ni riječi. Niko da pita predsjednika odakle mu 16.000 evra keša da vrati dug Atlas banci. Ili da makar kažu Đukanoviću, u brk, da je tog kleptomana, prevaranta, lopova, kako on nazova svog ličnog bankara, upravo on stvorio.

Saznali smo da nije prijavio jednu firmu. Epohalno. Sjetimo se samo firme JUBE i Edina Efovića. Ono noćas naspram ovog otkrića je presmiješno. Ali JUBE zaboravismo. I Edina Efovića. I firmu MIA. I mnoge druge firme. Ne volimo da predsjednika podsjećamo na rane radove, da se ne naljuti i ne kaže nešto što ne treba u svom odgovoru.

I vraćamo se na početak priče. Mila večeras tapšu saradnici uz viski. Kažu da je razbio novinare. Na drugom kraju grada urednike tapšu novinari. I oni kažu da su razbili Mila. Svi su sve razbili, a samo je narod rasturen u paramparčad. A sjutra će ionako stići nove reklame tajkunskih firmi u medije koje su urednici noćas predstavljali, da se ovaj uspijeh zalije.

I na kraju, opet je sve u Kneževićevim rukama. Ako Knežević ne iskoristi ovu situaciju, i ne poentira nekim snimkom, ne zaslužujemo ni bolju vlast ni bolje novinare.

Related posts

6 Comments

 1. Janko

  DALI PRIMECUJETE DA DPS TEK OD DANAS POCINJE DA RADI KAKO TREBA . OVO DO SADA NIJE VAZNO. STO JE BILO NEK JE BILO. U ZABORAV PADAJU : LOPOVLUCI SKORO SVIH GRADONACELNIKA U CG IZ DPS REDOVA, UNAKAZENE I UGASENE FABRIKE , PROPALE PRIVATIZ. NEZAPOSLENOST TEZAK ZIVOT NA IVICI EGZISTENCIJE. SAD TREBA DA SLUSAMO PJESMICE I FRAZE COJEKA KOJI PECOBRAZNO GLEDA U OCI I SAOPSTAVA NEISTINE. MI GRADJANI SMO NAJBOLJI SVJEDOCI STA NAM JE OVA VLAST NAPRAVILA . BEZ STIDA I SRAMA SAOPSTAVA NEMORAL KNEZEVICA A SVOJ NEVIDI. AROGANTNO BRANI NEODBRANJIVO KAO DA SMO SLIJEPI MI GRADJANI. NA PITANJA U VEZI FIRME NA KIPRU DRSKO SE KOPRCA KAD JE SABIJEN U UGAO I OCE OCIGLEDNU ISTINU KOJU MU SAOPSTAVA MARKOVIC DA NEGIRA. TAKVU DRSKOST JOS NIKO NIJE VIDIO.

  Reply
 2. Mitro

  Mrzeli vi na Borbi ili ne Nikolu Markoviću on je sinoć rasuo Đukanovića. II govorom tijela mu je dao na znanje da ga se ne boji i da mu se ovaj gadi, sve sa prijetećim prstom, dok je Đukanović bio u grču bolesnom, gledao svuda osim put Markovića. Ni Sonja Drobac nije pomagala u kričnom momentu dajući očima signale voditeljki službenici DBraška Đuranovića
  Ako ste ono za šta se predstavljate zakopajte sjekire dok se ovog zla ne trsimo pa se onda počupajte ka muškarci.
  Jer od ovih seka persi sa Monitora ništa nemamo očigledno.

  Pozdrav

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *