Ukrajinski general: Zbog NATO-a možemo ostati bez još nekoliko oblasti

0

Miješanje NATO-a u situaciju na istoku Ukrajine može dovesti do toga da Kijev izgubi još nekoliko oblasti na jugoistoku zemlje, smatra bivši šef uprave za istrage Službe bezbjednosti Ukrajine, general-major Vasilij Vovk.

„Svi znaju da bez NATO-a nećemo nikad pobijediti u ratu, ako krenemo u taj rat. Prvo pitanje: ako budemo u NATO, da li će NATO krenuti u rat protiv Rusije? Veliko pitanje. Teško. Najverovatnije, ne. Sada nemamo ni Krim, ni dio Donbasa. I govorimo da treba da idemo u NATO. Niko nas neće ni uzeti u NATO, niko nas neće braniti u takvoj situaciji, kada država nema kontrolu nad celom svojom teritorijom“, objasnio je general.

On je naglasio da Ukrajina ne može da pobijedi u ratu bez učešća Severnoatlantske alijanse, ali, tvrdi on, ova organizacija neće učestvovati u borbama.

„Biće gore, ako mi, npr. dovedemo NATO na desnu obalu, za zatim nam kažu kao u Gruziji: „Izvinite, mi se povlačimo“. Povlačiće se sve dok iza njih ne ostane Harkovska, Donjecka, Hersonska, Nikolajevska oblast“, rekao je Vovk.

Izvor: Sputnjik

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.