Ukrajinci opet pokušali da zauzmu Zmijsko ostrvo: Ruski PVO uništio 14 dronova i sve ispaljene rakete!

0

Ukrajinska vojska je u utorak ujutru pokušala da zauzme Zmijsko ostrvo vazdušnim i artiljerijskim napadima i desantom, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov, navodeći da je protivnik od desanta odustao posle neuspješnog pokušaja raketiranja ostrva.

Ruska protivvazdušna odbrana je tokom napada na Zmijsko ostrvo uništila sve ukrajinske rakete. U vazdušnom napadu je učestvovalo više od 15 ukrajinskih dronova koji su bili navođeni pomoću dva drona „bajraktar“, rekao je Konašenkov.

Oboreno je 14 dronova, kao i četiri rakete i projektil iz sistema „Uragan“.

Nijedan ukrajinski projektil nije uspio da pogodi cilj, naglasio je Konašenkov.

General je precizirao da su raketni i artiljerijski napadi na Zmijsko ostrvo izvedeni ukrajinskim raketama „točka-U“, projektilima ispaljenim iz višecijevnih raketnih bacača „uragan“ i 155-milimetarskih haubica M-777.

Konašenkov je dodao da je u vazdušnom prostoru u oblasti oko Zmijskog ostrva uočen strateški obavještajni dron američke avijacije „global hok“ RQ-4.

Oniksom uništen hangar sa „bajraktarima“ u Odesi

Rusija je visokopreciznim raketama „oniks“ uništila hangare sa bespilotnim letjelicama „bajraktar“ TB2 kod Odese kao odgovor na diverzije Ukrajine i na granatiranje naftnih platformi u Crnom moru.

Ruska avijacija je onesposobila dva raketna sistema S-300 u Odeskoj oblasti. Osim toga, na ostrvu Kubanski su uništena dva artiljerijska voda američkih haubica M-777.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo i da Ukrajina sprovodi prinudnu mobilizaciju u Dnjepropetrovsku, Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.