Ukrajina: Boris Džonson počasni građanin Kijeva

0

Gradsko veće Kijeva proglasilo je danas bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona za počasnog, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Gradsko veće Kijeva donijelo je odluku da velikom prijatelju Borisu Džonsonu dodijeli zvanje Počasnog građanina Kijeva”, napisao je Kličko na svom Telegram kanalu.

Kličko je zahvalio bivšem premijeru Džonsonu na podršci Ukrajini i pozvao ga da mu lično uruči priznanje, javljljaju RIA Novosti, prenosi Tanjug.

U avgustu je u „Aleji hrabrosti” u Kijevu otkrivena tabla s imenom Borisa Džonsona, a kompanija Ukrajinske željeznice dodijelila mu je karticu lojalnosti kao redovnom putniku.

Zajednica kozaka Černigova odlučila je da ga proglasi za kozaka pod imenom Boris Čuprina, a Nacionalni univerzitet Ivana Franka u Lavovu u oktobru mu je dodijelio počasni doktorat.

Boris Džonson se, dok je bio premijer Velike Britanije, zalagao za aktivno snabdijevanje Ukrajine oružjem, predložio je pokretanje obuke ukrajinskim trupama sa mogućnošću da bude obučeno do 10.000 vojnika za četiri mjeseca.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.