Rasvijetljeno 10 krađa u Podgorici

0

Podgorička policija je lišila slobode šest osoba zbog sumnje da su izvršili 10 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, i to pet krađa, pet teških krađa.

Naime, početkom marta uhapšeni su S.K. (30) iz Jemena i B.Ž. (40) zbog sumnje da su koristeći nepažnju vozača iz otključanog vozila otuđili novac, lična dokumenta i platnu karticom. Oni su tog dana zloupotrijebili platnu karticu tako što su sa njom izvršili plaćanje u maloprodajnom trgovinskom objektu, čime su počinili krivično djelo krađa u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba kartice za bezgotovinsko plaćanje.

Uhapšen je i D.D. (23) iz Maroka, koji se tereti za krađu koju je, kako se sumnja, izvršio, sa za sada nepoznatim licem tako što je otuđio mobilni telefon.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa uhapšen je maloljetni E.S. (16), koji je sa još jednim licem u neposrednoj blizini jednog tržnog centra oštećenom ponudio pomoć oko stavljanja kupljenih namirnica u vozilo, kojom prilikom su mu otuđili novac.

Podgorička policija je lišila slobode M.B.F. (37) iz Cetinja zbog sumnje da je počinila tri krađe. Ona je u više butika u jednom tržnom centru u kabinama za presvlačenje upotrebom podesnog sredstva deaktivirala alarmne uređaje na odjevnim predmetima nakon čega se udaljavala iz objekta.

Zbog sumnje da je izvšrio četiri teške krađe uhapšen je i A.B. (21) iz Maroka. On je ova djela izvršio tako što je u podgoričkom naselju Drač na više vozila lomio stakla i otuđivao lične stvari.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.