Sumnja se da su planirali ubistva: U Budvi uhapšena tri danska i jedan crnogorski državljanin

1

Budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbjednosno interesantne osobe- danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi.

Vijesti saznaju da su uhapšeni iznajmljivali stanove na visočijim spratovima, kako bi, tvrde iz UP “imali bolji pregled za izvršenje krivičnih djela”

R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) iz Danske i M.R. (28) iz Andrijevice su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

“Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica. Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle”, saopšteno je iz policije.

Sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Ovi Danci biće Šiptari ili kakvi Arapi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.