Uhapšena Hamida Gašaj (42): U kući krila marihuanu

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, sprovodeći plansku aktivnost usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Hamida Gašaj (42) u Podgorici i pronašli i oduzeli oko tri kilograma marihuane koju je ovo lice, kako se sumnja, imalo namjeru da proda.

Pretresom je u kući H.G. naime pronađeno pet većih pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 3 kg, koju je H.G, sumnja se, imala namjeru da stavi u promet, a pronađena je i kesa sa manjim pakovanjima sa istim sadržajem koja su, kako se sumnja, bila spremna za prodaju na tzv. uličnom nivou.

H.G. je lišena slobode. Na licu mjesta izvršen je uviđaj. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pronađena marihuana je izuzeta i biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Osumnjičena H.G. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski služenici su na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.