U Beogradu skup lidera regiona

0

Sastanak sa liderima Zapadnog Balkana, odlazak u Moskvu kod Vladimira Putina, učešće na više rundi razgovora Beograda i Prištine. Ovo je ukratko agenda predsjednika Alerksandra Vučića za decembar, koji bi mogao da bude i odlučujući mjesec kada je riječ o odnosima u regionu.
Kako saznaje “Blic”, već u ponedjeljak u srpsku prestonicu stižu članovi Predsejdništa Bosne i Hercegovine predvođeni predsjedavajućim Predsjedništva Draganom Čovićem. U delegaciji će biti i Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.
Vučić i Izetbegović prvi put će se zvanično sresti nakon izjave bošnjačkog člana Predsedništva “da se nada da će BiH priznati Kosovo” koja je izazvala veoma burnu reakciju javnosti i medija u Srbiji.
– Vrlo intenzivno se prethodnih dana i nedelja radilo. I to što Vučića nije bilo mnogo u javnosti ne znači da su odnosi u regionu bili zapostavljeni. Radilo se iza zatvorenih vrata, rješavale su se ključne stvari u vezi sa BiH i Kosovom. Izaslanici su takođe bili angažovani. Predsjednik je sve vrijeme bio na vezi i sa Bakirom Izetbegovićem i sa Miloradom Dodikom. Već 6. decembra očekuje se da rezultati tih razgovora budu isporučeni, kaže izvor “Blica” blizak Aleksandru Vučiću.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.