U Atini pao Martin Matijašević: Kokainom snabdijevao elitu

0

U velikoj akciji grčke policije juče je uhapšen Martin Matijašević (33), državljanin Srbije, koji ima i hrvatski pasoš. On je “pao” kao član organizovane bande koja je dilovala kokain poznatim ličnostima iz Atine. Matijašević je priveden u primorskom letovalištu Varkizi kod Atine, a policija sumnja da je član organizovane bande koja kokainom snabdeva poznate ličnosti u Atini.
Matijašević osim srpskog ima i hrvatski pasoš, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je pratila mesecima, da bi u nedelju rano ujutru upala u njegov iznajmljeni luksuzni stan i uhapsila ga bukvalno na spavanju.
Pretresom je pronađeno 135 kilograma kokaina, čija je vrednost na ilegalnom tržištu oko pet miliona evra.
Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplenili 12.000 evra, za koje se sumnja da ih je Matijašević stekao prodajom narkotika. Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina, a mediji spekulišu da hapšenja tek predstoje.
Policija veruje da je osumnjičeni muškarac član medjunarodnog narko-kartela koji je aktivan u više evropskih zemalja, dodaje ANA.
Grčka agencija napominje da je istraga u toku kako bi se locirali i uhapsili ostali članovi narko-kartela.
Grčki mediji su i juče izvestili o raciji policije, pri čemu je list “Proto tema” naveo da je u stanu Srbina starog oko 30 godina u Varkizi, pored velike količine kokakina, pronadjeno i 12.000 evra, kao i da pronadjeni kokain policija čuva u skladištu na posebnom mestu.
“Katimerini” je juče pisao da se hapšenje i pronalazak droge i novca u luksuznom stanu u Varkizi dogodilo prethodne noći, nakon policijske istrage koja je trajala nekoliko dana.
Grčki mediji su naveli i da se sumnja da je uhapšeni deo lanca krijumčara koji su narkoticima snabdevali bogate ličnosti.
(Blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.