Tramp: Susret Sija i Putina predstavlja „novo dno“ za Ameriku!

0

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Tramp ocijenio je da komentar kineskog lidera Sija Đinpinga upućen Vladimiru Putinu na kraju samita sa ruskim predsjednikom u Moskvi „niska tačka“ u istoriji SAD.

Na odlasku iz Moskve, kamere su snimile Si Đinpinga kako govori Putinu da će njih dvojica pokrenuti promjene kakve nisu viđene 100 godina.

Tramp je na svojoj mreži „Istina“ (Truth Social) naveo da je „izjava predsjednika Sija upućena predsjedniku Putinu niska tačka u istoriji SAD“.

SAD optužuju Kinu da je stala na stranu Rusije usred Specijalne vojne operacije u Ukrajini, i navode da je Kremlj, navodno, zatražio finansijsku i vojnu pomoć od azijske sile. I Moskva i Peking su odbacile kao neistinite te optužbe, podsjeća „Njuzvik“.

Tramp je često kritikovao američku politiku prema Moskvi i tvrdio je da bi, da je on predsjednik, sukob bio gotov u roku od 24 časa.

On je nedavno na „Foks njuzu“ izložio svoj mirovni plan na osnovu kog bi Rusija „preuzela“ djelove Ukrajine.

Susret Putina i Sija unervozio je Zapad koji odbija da podrži kineski mirovni predlog za Ukrajinu, ali i da čuje upozorenja iz Moskve o „pumpanju“ oružja u Ukrajinu i prijetnjama nuklearnim oružjem.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.