Tajni dilovi režima i mafije: Turski kriminalac kupuje zemlju Mila Đukanovića u Budvi?

4

Osuđivani turski kriminalac Sedat Peker, koji je posjetio Crnu Goru, i bio gost Vlade Crne Gore i na svadbi sina Mila Đukanovića, potencijalni je kupac vrijedne imovine koju prvi čovjek Crne Gore i DPS-a ima u Budvi, saznaje Borba.

Peker je u dobrim odnosima i sa Hašimom Tačijem, predsjednikom tkz. Kosova koji takođe ima vrijedne nekretnine u Budvi.

Kako saznajemo, Peker je zainteresovan da od Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića kupi zemlju u Podkošljunu.

Pekeru je u Turskoj suđeno zbog više krivičnih djela, ali i u slučaju Ergenekon u kom se optuženima na teret stavljalo učešće u terorističkoj organizaciji, nezakonito posjedovanje oružja i podsticanje na oružanu pobunu protiv tadašnjeg predsjednika Vlade Turske Redžepa Tajipa Erdogana i njegove Partije pravde i razvoja.

Đukanović i Rajković imaju zemljišni kompleks od 20 hiljada kvadrata na samom ulazu u Budvu u podnožju brda Košljun. Vlasti u Budvi su zbog poreskog duga od 192 hiljade evra blokirali tu zemlju.

Lider DPS-a je sa kumom Rajkovićem osnovao firmu “Global Monteegro”, koja je trgovala zemljišni kompleks u Budvi krajem februrara 2007. od starobudvanske porodice Rucović. Đukanović u nekoliko navrata je objašnjavao da je firma novac za kupovinu atraktivnog kompleksa obezbijedila je zahvaljujući kreditu od pet miliona evra. Kredit je uzet 14. februrara 2008. od pogoričke Hypo Alpe Adria banke, a godinu kasnije aneksom ugovora, on bio “premješten” u nadležnost Hypo Alpe Adria Bank Development.

Banka je svih prethodnih godina imala upisanu hipoteku na zemljišnim parcelama, da bi početkom marta „osvanula“ u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine nova hipoteka na imovinu „Global Montenegra“. “Hipoteka u iznosu od 5.000.000 eura u korist je novog hipotekarnog povjerioca Heta Asset Resolution sa zabranom otuđenja bez saglasnosti hipotekarnog povjerioca“, navodi se kao teret upisan u katastru na imovinu „Global Montenegra“.

Đukanović je još u aprilu 2013. kada je prodao akcije u Prvoj banci i zaradio million eura najavio da će prodati i zemlju na Košljunu, ali do danas nije pronašao partnera.

4 Comments
 1. Vasilije komentariše

  Zašto se ne navede nešto o firmi Heta…?Dzukani je prodao elektrodistribuciju CG da spasi Prvu banku pa je normalno da i banka Prva njega „pomogne“. Jedino je sporno kako će reagovati vjerski ustrojena BS jer je ovaj kriminalac neprijatelj Tike i Erdogana!?

 2. David komentariše

  Sto li ce bidvani biti odusevljeni. A gdje pastrovicima, grbljanima starosjediocima Budve dovedoste osmanliju za komsiju. Mrze oni osmanlije vise od rakz

 3. Mrkel komentariše

  Jel ovo povlacenje pred izbore

 4. Traktorist komentariše

  Neka zurčin kara ltibioloske teroriste

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.