Sve nekretnine daju za 125.000 evra: Cijelo selo u Njemačkoj vrijedi koliko jedan stan u Siti kvartu

0

Cijelo selo u istočnom dijelu Njemačke se prodaje za 125.000 eura, nakon što se većina stanovnika iselila kako bi pronašla posao. Ako uporedimo sa nekretninama u Crnoj Gori, za ovu sumu novca može da se kupi jedan veći stan u Siti kvartu. Selo Alvine čini 12 zgrada i garaže, a biće prodato na aukciji danas u Berlinu. Vlasnik aukcijske kuće Karhausen u Berlinu kaže da će potencijalni kupci imati priliku za povoljnu kupovinu.
Osoba koja bude postala vlasnik ovog mjesta imaće na raspolaganju područje od 16.000 kvadratnih metara u središtu šume, koje uključuje brojne stambene objekte, navode predstavnici aukcijske kuće.
Naselje su naslijedila dva brata nakon ujedinjenja Njemačke, a prodaje se nakon što je umro jedan od njih. Oko 20-ak ljudi, uglavnom penzionera i dalje živi ruralnim kućama u Brandenburgu, 120 km južno od Berlina.
Stanovnici nervozno čekaju da vide ko će kupiti imovinu u selu, jer neki strahuju da će novi vlasnik donijeti i neželjene promjene.
Tokom Drugog svetskog rata, Hitlerova omladina je obučavana u okolini Alvina i ratni zarobljenici su u blizini bili zatvarani. Zatim je došao period “gvozdene zavjese”, pa je ovaj kraj postao dio Istočne Njemačke.
Nakon ujedinjenja Njemačke 1990. godine, sva imovina sela, koje je u to vreme imalo 50 stanovnika, bila je u vlasništvu obližnje fabrike.
Nekoliko lokalaca je radilo tamo od 1960-ih. Kada je ona zatvorena 1991. godine, mnogi ljudi su otišli odatle.
Od 1990. do 2015. godine, populacija u selu je opala 15 procenata, stoji u izvještaju vlade. Godine 2000. zaseok je prodat investitorima, po simboličnoj cijeni za jednu njemačku marku.
(antenam.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.