Supruga Rista Jovanovića: Nijesmo ni očekivali da sud tzv. države oslobodi mog muža!

11

Podgoričanin Risto Jovanović, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, prihvatio je novčanu kaznu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju na pet godina, u zamjenu za kaznu od šest mjeseci zatvora, na koliko je prethodno osuđen.

Komentarišući presudu, Jovanovićeva supruga Teodora je kazala za Dnevne novine Dan da se “od njih drugo nije moglo ni očekivati”, te da nijesu ni očekivali da će biti oslobođen optužbi koje nijesu tačne.

Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao namjeru da izazove razdor i netrpeljivost između etničkih zajednica tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Poslije suđenja, Jovanovićeva advokatica Jovana Filipović rekla je da svjedoci odbrane nisu pristupili sudu, jer je poziv dostavljen njoj kao braniocu, a ne njima u Podgorici.

– Nisu pristupili ročištu zbog neažurnosti suda. Kako bi ubrzali postupak, svjedoci su dali ovjerene pisane izjave, ali sud nije želio da ih prihvati. Najprije je rečeno da će ih pozvati putem Zuma, ali ni to nije urađeno, pa je odbrana time ostala uskraćena – kazala je Filipović.

Napomenula je da svjedoci koje je odredio tužilac, ni u jednom trenutku nisu potvrdili navode iz optužnice.

– Iako smo više puta pokušavali da ih pitanjima natjeramo da kažu riječi ‘ubijte Šip***a’, ‘Kosovo ćemo oprati krvlju’, ‘Kosovo je Srbija’, koje je navelo tužilaštvo, iako su rekli da znaju srpski jezik, oni to nisu učinili, nisu potvrdili, što dovodi u sumnju nepristrasnost svjedoka i objektivnost prilikom iskaza – istakla je Filipović.

Podsjetimo, Demokratski front ponudio je juče da plati kauciju Jovanoviću, dok je Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da su se stekli uslovi da se on vrati u Crnu Goru.

(DAN)

11 Comments
 1. boki komentariše

  Zar nisu platili ultra, mega, giga Srbi iz df-a?

  11
  39
 2. Sara komentariše

  Posalji ga dogodine u Prizren.

  5
  39
 3. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Podrska za jedina Srbe u Cg NOVA SRPSKA DEMOKRATIJA TJ DF

  41
  8
  1. Zdravko Stanišić komentariše

   Mogao si ti ovo platiti, da se oni nebrukaju.. Mogli su ljudski reći da je novac uplatila porodica. Sram ih bilo.

   2
   29
   1. Level komentariše

    Ma šta veliš časti ti? Sram ih bilo što su se jedini uz jedan broj srpske omladine koja je prikupljala novac za njegovu porodicu, interesovali i pomagali Ristu i njegovoj porodici od momenta kada je uhapšen i zatvoren na pravdi Boga u kazamatima lažne i terorističke države? Sram ih bilo što su svaki dan vršili medijski pritisak na državne organe da nešto urade, a oni se ponašali kao da se radi o državljaninu Zimbabvea a ne državljaninu Crne Gore? Sram ih bilo što su se ponudili da plate kaznu, da se momak što prije izvlači iz zatvora, i što su to uradili javno?
    Vidi ovako poštenjačino, ne postoji danas Srbin u Crnoj Gori koji DF-u zamjera bilo šta po ovom pitanju, nego baš naprotiv! Oko nekih drugih stvari se može diskutovati, ali oko ovih što su pratile slučaj Rista Jovanovića, ne!

    21
    2
 4. Miloš komentariše

  Uplatila je država, tj. Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

  2
  30
  1. Level komentariše

   Požurili eksperti iz vlade da uplate, pošto prethodno nijesu ku.cem mrdnuli da zaštite svog državljanina Rista Jovanovića.
   Izračunali su da im se u smislu propagande taj trošak više isplati, nego da to uradi DF.

   28
   1
 5. Jug komentariše

  DF da uplati haha kome su ti dali oni samo uzimaju . Evo kakvi su ali znaju da laju .

  3
  31
 6. Cellamare Giuseppe komentariše

  Sto ne pustite izjavu Jovanovica?🤣Uriniranje po DF-u.

  3
  21
  1. Mekses komentariše

   Znamo Murate da te boli izlazak brata Srbina na slobodu, ali čak i ti možeš pokazati makar zeru dostojanstva i probati da ne lažeš i laješ ko pašče 😁

   Druga stvar, očigledno da operacija koja ti je rađena na malom mozgu nije uspjela, pa je najbolje da ti je ponove 😄

   16
   1
 7. Hhhhhhhhh komentariše

  Uznemirili ste botove Dražene, vidi ih kako cvile fukare bijedne 🤣
  Podrška za Rista i DF!

  8
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.