Strah Vuksanović Stanković od slobodnog izražavanja građana na popisu: Nećemo dozvoliti da se mijenja građanski koncept Crne Gore

3

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kaže da se Crna Gora, zbog protiv ustavnog djelovanja Vlade, nalazi se na temelju političke nestabilnosti jer namjerava da u teškoj krizi organizuje popis suprotno preporukama Evropske statističke organizacije.

– U svakoj drugoj državi, popis predstavlja vrlo važan statistički alat. Popis kod nas je još uvijek dio priče o nacionalnom prebrojavanju krvnih zrnaca. Zbog toga je namjera pale Vlade da u teškoj političkoj krizi organizuje popis suprotno preporukama Evropske statističke organizacije. Vlada nastavlja da ispunjava agendu regionalnih centara moći. Kada vlast ima za cilj da poveća broj građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici jedne nacije, nećemo dozvoliti da se mijenja građanski koncept Crne Gore – kazala je Vuksanović Stanković na pres konferenciji.

Današnjom izjavom Vuksanović Stanković, opozicija u Crnoj Gori još jednom demonstrira očigledan strah od slobodnog izjašnjavanja građana na predstojećem popisu, pod plaštom zaštite tzv. „građanskog koncepta države“, želeći time da srpsku nacionalnu zajednicu vječno zadrži na fingiranih 28 procenata sa popisa iz 2011. godine.

 

3 Comments
  1. cedo komentariše

    DRAGE POSLE POPISA BICES MANJINA TO JE FAKAT ONDA SE PRCI KOLIKO OCES

  2. Plotari komentariše

    A ima vas pa da vidimo koliko i kojih od nacionalne do vjerske pripadnosti.dosta je ucjena .da se prebrojimo i da vidimo dje smo ,dosta je manjina terorisala vecinu,necemo takvu demokratiju ocemo pravdu ,a ne laz ka do sad.

  3. cedo komentariše

    PREDLOZI BIH DA SE PARALELNO NAPRAVI KONTRA SKUP PA DA SE PREBROIMO

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.