Stefanović: Kurti je uporan da izazove nestabilnosti i sukobe u regionu!

1

Srpski ministar odbrane i potpredsjednik Vlade, Nebojša Stefanović, optužio je predsjednika Privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da pokušava da izazove sukobe i nestabilnost u regionu.

– Koliko god da se trudio da prikrije svoje zle namere, jasno je da je predsjednik Privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti spreman na sve, očigledno uporan u pokušaju da izazove nestabilnosti i sukobe, zbog čega su sve informacije koje stižu o planiranom nasilju i likvidacijama Srba na severu izuzetno zabrinjavajuće – izjavio je Stefanović.

Kako se navodi, Stefanović je ocijenio da je svojom današnjom izjavom Aljbin Kurti samo potvrdio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog informacija da se pripremaju likvidacije Srba na sjeveru Kosova i Metohije.

– Jasno je da Kurti ne može da prikrije svoje istinske namjere prema Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, na svojim vjekovnim ognjištima i bore se za svoj opstanak u našoj južnoj pokrajini, kada ih naziva kriminalnim bandama – ocenio je ministar.

On smatra da teška i izazovna vremena koja su pred nama zahtijevaju svu snagu Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem, da bi se sačuvali mir i stabilnost, ali i da bi se poslala jasna poruka da takva Srbija neće dozvoliti novi pogrom svog naroda.

Stefanović navodi da je suvišno komentarisati Kurtijeve hvalospjeve koje iznosi o samom sebi, dok se diči da je, kako kaže, „čovjek nade, napretka, mira i ekonomskog razvoja“, u trenutku kada, tvrdi, čak 400.000 ljudi na KiM živi sa jednim evrom dnevno i kada ekonomska situacija nikad nije bila lošija.

– Ne uspijeva Kurti više da obmane čak ni Albance na KiM, a sve manje i međunarodnu zajednicu, čija poruka konačno postaje sve jasnija – Zajednica srpskih opština mora da se formira. Naravno, u skladu sa Briselskim sporazumom, onako kako su dvije strane potpisale 2013. godine uz garancije Evropske unije – zaključio je Stefanović.

(Novosti online)

1 Comment
  1. Q komentariše

    Nestabilnost izaziva EU kurti je samo igračka u njihovim rukama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.