Mesijevom bratu prijeti zatvor!

0

Najstarijem bratu slavnog fudbalera Lionela Mesija preti zatvor! Matijas Mesi (35) zadržan je u bolnici u Rosariju, na severu Argentine, gde su mu sanirane brojne povrede čije je poreklo još uvek nerazjašnjeno.
Mesijev najstariji brat uhapšen je pošto je na njegovom gliseru pronađen pištolj kalibra .38, za koji nema dozvolu.
Matijasa je meštanin pronašao krvavog i nasukanog na obali. Policija je brata fudbalera zatekla sa brojnim povredama, a motor broda bio je isprskan krvlju.
Matijas je policiji rekao da je doživeo nesreću, odnosno da se gliserom “zakucao” u peščani sprud, ali je tokom pretresa broda na njemu pronađeno oružje za koje Mesi nema dozvolu.
Matijas ima prelom vilice, nosa i brojne druge modrice i povrede, ali za sada stoji pri verziji priče o nezgodi sa gliserom.
Advokat porodice Ignasio Karbone rekao je za argentinske medije da na brodu uopšte nije pronađen pištolj.
“Svi članovi porodice slažu se da Matijas ne poseduje oružje, da navodno oružje uopšte ne postoji i da su u pitanju potpuno lažne informacije,” rekao je on.
Tužilac Hose Luis Katerina rekao je, međutim, da su “tri različite agencije” radile na ovom slučaju da je “jasna, transparentna” istraga u skladu sa zakonom pokazala da Mesi ima oružje, ali ne i dozvolu.
“Pištolj je bio napunjen sa šest metaka, spreman za korišćenje,” rekao je on na konferenciji za novinare.
Tužilac je dodao i da policija, zajedno sa drugim nadležnim organima, istražuje sve okolnosti pod kojima se ovaj incident dogodio.
Matijas je i ranije imao probleme sa zakonom. “Dejli mejl” piše da se u Argentini druži sa “dobro poznatim” kriminalcima, od koji su neki na Interpolovim poternicama zbog ubistva. Pre skoro deset godina, uhapšen je pošto je za pojasom nosio napunjen pištolj. Zatim je 2011. preživeo pokušaj ubistva, kada je kuća u kojoj živi “zasuta” rafalima iz automobila u pokretu, a 2015. ponovo je uhapšen zbog posedovanja oružja bez dozvole. Tada je policajcima koji su ga uhapsili naneo lakše povrede, tokom opiranja hapšenju.
“Dejli mejl” dodaje i da Matijas ima problem sa zavisnošću od alkohola i droge. Ukoliko bude bio osuđen, preti mu do šest meseci zatvora.
(Mondo.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.